Monday, April 18, 2011

Penin lalat

Posted by Natrah at 8:23 PM
Reactions: 
3 comments
Diam tak diam, dah dekat 3 bulan aku pregnant....kalo ikut masa mengandung Yaya aku akan uwek sampai 5 bulan..so,another 2 mths to go....simptomnya pon sama ja ngan previous ne....5 hari Ko,sehari Ok...org tua2 kata kalo simpton sama,jantina pon sama ja..huhuhhuh,apa2 saja Mama tak kisah asal baby Mama nanti sihatttt...aminnn..

Pregnant kali ni yg bezanya.....dulu amatla rajin baca quran.kali ni sbb dah ada Yaya, campur ngan loya muntah pening angin kus.....sangat la limited masa spend baca quran...pasang Cd  ja lam bilik. Pastu, Yaya amatla meragam,agaknya dia tau kewujudan adik dia dalam perot...merap terlebih..ada sekali tu, aku uwekk lam toilet,dia ketuk pintu nangis2 sampai terdiam sendiri...pastu duduk ja kt depan pintu sabaq tunggu mama dia..itu la yg paling risau....takut Yaya kurang perhatian.

Abah dia pulak, tak brapa pandai sangat bab jaga budak2 ni.....kadang2 tak larat sangat,soh dia mandikan Yaya,pastu tgk hidung dah berair..mata sampai merah...abah jirus air kt muka pastu tak cepat2 sapu....kalo Yaya nk nenen,kalo suruh abah dia punya la lama...sampai anak nangis terok dah baru siap nenen...nak tak nak, gagah gah buat sendiri lagi la puas hati..mama tau bukan abah sengaja,tapi mmg abah tak cekappp.. 

Mengandung dekat2 ni..risikonya banyak....salah satu bleeding atau sakit bawah perot,sbb asyik kena dukung anak yg masih kecik...tapi, mau tak mau mmg dukong jugak,bukannya dia faham kalo bagitau pon..:-).

Abah pulak masa first pregnancy, mmg la jaga Mama sungguh2.pesan macam2..nk sidai kain pon pesan macam2..kalini,dah masuk yg kedua...emmmmm, kalo anak soh dukong..try sekali ja amik anak..then, cakap :"Yaya nak Mama,tanak abah".....emmm,nasib la Mama kuat.pening2 pon dukong la jugak.

Yaya tidoq sambik pk....."apsal la Mama lain macam ja lately, kejap2 masuk toilet..pastu punya la lama baru kuar..pastu,baring2 kt katil...huhuhuhu,tak best ah camni..."

Birthday Yaya

Posted by Natrah at 8:00 PM
Reactions: 
0 comments
Haiiii...dah lama sangat tak update blog.....asyik fening ja lately.ni gagahi jugak update birthday Yaya celebration kt umah nenek Keramat...tak well prepared sgt sbb nenek sangat sibuk ngan masak2 katering..apa2 yg ada ja la.....

Kek Karot ngan cream cheese dr kak Mah sebelah umah nenek....sangatt sedap.

Mak Ngah buat colat kek kt Yaya.

Yaya rimas bila ramai kt umah...Yaya main ngan Pak Long.

Kawan-kawan nenek..Menu haritu : makaroni goreng..nasi briyani lauk ayam,daging ,ikan,acar buah...muffin dr Hijriah,nenek buat binka roti,sardin roll...tak ingat,tu je kot...(itupon nenek kata tak dan,simple2 je..?)


Yaya kat luar je...xnak masuk. Mama takdan nk snap pic byk2 ngan sembang2 kt dalam..

Malamnya, bawa budak 3 orang ni layan konsert AF kt Jusco..dekat ja ngan umah nenek,jalan kaki ja...

 

Virtual Diary dedicated to my handsome boys: Yusuff and Thohir Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez