Thursday, December 30, 2010

New Year - 2011

Posted by Natrah at 11:34 PM
Reactions: 
2 comments
Lagi beberapa jam nk tukar taun ->2011. Muhasabah diri tuk 2010 ni..byk gak yg best dan tak best : Meh kita listdown :

yg Best :

- My hubby stay together with me after 2 yrs married...pas kawin kitaorg PJJ. Dia kt KL aku kt Penang...2010, kami tinggal sebumbung..baru la rasa cam dah kawin..kalo tak , sesuka hati ja nk kemas umah ke, nk masak ke...nk p mana2 ke....

- Hadiah terhebat...lihat bawah :

Berjaya melahirkan anugerah tak ternilai lam hidup aku setelah 2 tahun kawin...dia banyak mengajar aku erti kebahagian, kesabaran dan tanggungjawab.

Yg x Best :
emmmmm..xya update la.

Doakan yg terbaik tuk 2011...bye2 kenangan 2010.

P/S : Good start for 2011, Monday - replacement for New Year Eve and Tuesday replacement for "Football-M'sia Menang" --> Congratulation pemain bola M'sia, anda mmg handsome dan hebat..Harini balik awal for new Year Eve tomorrow,330....yeahhh.....cuti panjang..

tersalah cakap..

Posted by Natrah at 7:08 PM
Reactions: 
0 comments
Last Wednesday, my dear hubby get into accident...dia naik moto Elegant (moto aku tu..huhuhu) langgar ngan kreta Honda Civic baru (uhuhuhu)..kejadian pon dah nk magrid dah , lam kol 6 camtu...

Pas accident, dia balik umah....pastu balik cari aku lam bilik,bagitau dia accident->dia kata salah dia langgar kreta org(strainght to the point). Pastu, first word yg kuar dr mulut aku "Moto Nat terok tak?"...."awk langgar kreta besar tak?"...bole tak camtu..???uhuhuhu...aku x tny pon dia sakit kt mana?jatuh macamana..?uhuhuh..dia agak kecik hati gak la ngan aku taim tu..tapi, ayat aku nk cover line " Ala...awk dah depan mata..Nat nampak ,sbb tu la tak tanya..tau dah luka2 sikit ja..bole jalan,kira ok latu...nnt kita g Klinik na.."..kesimpulan dia, lain kali nk cakap pk dulu Natrah !!!

Creta psl moto aku....terok gak moto aku.tap ok la leh claim Insurance,check kt bengkel dekat situ lam 900-1200 camtu...sayang gak la moton tu..sbb bayar pon tak abis g..walaupon dah 2 taun lebih, tapi still nmpak baru sbb jarang naik.Aku decide beli dulu pon  psl minyak naik kejap dolu2..as aku travel lam 80 km gak sehari.Lagipon aku mmg minat naik moto ni....cuma skrang ni tak dapat green light dr hubby ang MIL...tgk ja la moto kesayangan aku tu..

epy besday dear hubby

Posted by Natrah at 5:51 PM
Reactions: 
0 comments
Mujur la harini still lam 2010, lupa nk update psl Besday my dear hubby-13/12....Last minutes celebration as Im on MC,demam..nak dijadikan cerita, my elder brother nk singgah dinner kt umah malam tu, as dorang on the way balik KL..then, my dear sister pon nk join dinner..canteklah....I pon apa g, pesan la kek kt kakak aku....and we had a small celebration..No present as our focus is on Yaya.

Jeng..jeng..ini la kek yg dbeli di Damiral Bakery Perda....

'Happy Birthday Amet'..this is from kakak. Thanks a lot Kakak, always be beside me whenever I need help.

Abg Eh nyalakan lilin....tutup lampu kasi dramatik sikit,heheheh..

yee..kek dah ada lilin..

Time to blow the candles..actually Auni ngan Amni yg blow the candles.

Cut the cakes..nyum2...

Monday, December 27, 2010

Christmas Leave

Posted by Natrah at 9:33 PM
Reactions: 
0 comments
A long weekend, sbb aku cuti hari senin...replacement for Christmas that falls on Saturday (off day). So,best la sbb lama dok kt kampung. After buat choc yg tak jadi tu, tingat kt anak sedara aku kt Anak Bukit (anak abang aku)..Depa ni 4 bradik, beza umur lam setaun sorang...mmg meriah la kalo g umah dorang...sampai ja, mmg rasa cam diraikan sungguh...mmg mejerit2 kalo mak Long ngan Mak Teh mai umah..

Choc tu pon..lam berbelas bijik,sekali hadap ja habis....emmm, mmg puas hati, walaupon hoc tak jadi (ayat penyedap..heheh)
Yaya main2 ngan sepupu2 dia...Along Ween la jadi mangsa tarik 'kenderaan' Yaya...
Sronok betul sbb ramai yg layan dia...maklumlan paling kecik skali..

Muat2 je Yaya lam bekas ni....actually, ni tuk bawa barang bukan budak..hehhe

Tanak dia kuar dr 'kenderaan' ni..Along Ween sampai merah pp berpeluh kena tarik dia.

Pastu, naik ni lak...itu pon Along Ween kena tolak gak..Ayam jadi drebar.

Rasa cam best gak beskal ni as org yg tolak tu leh control direction dia...bole consider tuk beli kt Yaya.
End of the day....xdan nk habis susu,  Yaya terus tido lam kreta on the way balik umah Wan....bangun ja main lagi ngan moto merah (tak jemu2..)..

Choc x jadi...

Posted by Natrah at 8:02 PM
Reactions: 
2 comments
Last weekend, tingin nk buat choc...as Hijriah ngan Aida pon nk beli barang baking, aku pon tumpang sekaki...kwn2 aku ni kata mmg senang ja nk buat..mesti jadi...hahahah. confident ja.

Org len buat homemade choc...aku pon nk buat. Org masuk kelas blajaq, aku main pakai teori ja..hahhahha,padan muka...

On the day...aku meltkan choc sampai dekat sejam, tak melt2....dah cam pelik,tepon tanya Hijriah (dia ni buat choc juai - tahap expert la) dia kata kalo lama sgt, over-cooked..mmg xleh nk buat apa dah..huhhuhuh,keciwa sungguh....

Pastu, panggik my dear sister...tny camna ni..dia pon main blasah ja amik coklat yg dah jadi serbuk main compress ja lam acuan.....sila tgk pic di bawah..


Coklat dah jadi serbuk..amik sudu dan padatkan lam acuan..blasah ja la...

Result : not bad....yg tak licin tu serbuk kacang mama nk letak lam garam blacan..hahahah..

Walaupon tak cantik...xdan nk tgk,sat ja abis...hangat dpasaran...

Aku tak give-up..mesti nk try lagi..godek2 Internet...caranya sama,cuma mungkin aku tak hancurkan choc tu sebelum meltkan...main bok seketul besar tu lam tray tuk dmeltkan,agaknya tu yg dia over-cooked kot...mesti cuba lagi..

Ni yg aku dapat dr Internet:

http://www.scribd.com/doc/19443282/Homemade-Coklat


Sunday, December 26, 2010

Love Fruits

Posted by Natrah at 9:56 PM
Reactions: 
3 comments
My Dear boy loves fruits, sweets or sour fruit does not matter as long its fruits...Looks the pic below, how he enjoy 'fruits'....

He loves apple...
Looks at Yaya eyes....
Star Fruits looks tempting
Yaya eyes tells how delicious is banana..nyum2..

Grape is good in taste..
Actually those are artificial fruits at Mak Long house....But, Yaya not yet to differentiate the real and artificial one...he keeps on trying to eat those 'fruits'....and we enjoys watching Yaya exploring the world, so impressing..

And below is the real fruits,.and he really enjoy it....good huh..??.hope that he loves fruits until he grows up...Fruits help him to poo2 easily...hehehe...

He finished up 'Pisang kaki' at one time eating..

Eating grapes....he really loves grapes.   

Wednesday, December 22, 2010

Tesco Xtra

Posted by Natrah at 10:35 PM
Reactions: 
4 comments

Semalam, mama ngan abah bawa Yaya p Tesco. Cian gak anak Mama asyik kt umah ja semenjak demam campak tuhari...Mak Long pon join dinner skali. Lega gak la Mama sbb leh gilir2 ngan Mak Long jaga Yaya..

Mula2 kita dinner dulu...

Yaya makan cheezy wedges KFC..tapi, nmpak cam tak selera ja kan?....actually as snek ja, sbb sebelum datang Tesco, Mama dah suap bubur nasi..

Tak bagus sebenarnya mkn fast food ni..hehhehe.once a while ok la kan...nyum2..
 Pas makan Mama ngan Mak long nak beli barang dapur sikit...so, jom naik atas shopping..As usual, Yaya mananya nak naik stroller, dia mesti nk sorong stroller..

Yaya ngan Mak Long  sorong stroller...Mak Long take over ngasuh Yaya malam tu.

Anak Mama perasan dah bole jalan..

Sronok bukan main, lambat la sampai atas.....
Pas makan dan shopping, kitaorg lepak umah Mak long sampai kul 12 lebih tgh malam...on the way ke umah Mak Long Yaya dah ttido lam keta, letih agaknya sorong stroller..

Tuesday, December 21, 2010

Bromm2..

Posted by Natrah at 6:38 PM
Reactions: 
2 comments

Perkembangan anak aku sejak menginjak ke 9 bulan adalah...pantang tengok motorsikal...cepat ja mulut dia bunyi "brommmm..bromm.." ayaq liur pon berbuih2 kt mulut. Kira lately mmg obses ngan moto. Ada lak Pak menakan, "Pak Tam" dok bawa dia ronda2 naik motor kt tepi bendang..lagi la dia excited.

Yaya start suka moto taim dia demam kt umah Tok dia last week, so Tok dia bagi moto electrik Along Ween dia tuk main..dah buruk pon moto tu, padanla sbb dah 10 taun lebih umur moto tu..punya la kusyuk main sampai kol 12 lebih tgh malam, still dok vrommm2..Wan dia amik simpan pon dia cari sampai jumpa balik.

Creta psl demam...aku perati mak aku mandian Yaya ngan air daun belimbing buluh..next day ngan air daun betik..dua air daun ni tuk demam campak...next 2 days..mandikan ngan daun pokok jolok cacing, sbb anak aku tak lalu makan..just to share...so far, ok la..parut pon dah makin hilang.Yaya pon semakin activ...dah bole bediri lama2, cuma tak mengorak langkah ja g...take ur time my dear boy,no rush.


Punya la obses ngan moto buruk Along Ween dia..agaknya ni la benda yg paling hebat dia jumpa setakat ni.

Godek sana..godek sini sampai dah patah lampu bulan kt depan tu...dah sepuluh taun,dah ramai yg naik tak penah patah apa2 pon..Yaya naik jap ja dah patah lampu bulat depan tu..lasak la anak Mama ni..

fuh...bangga gila dapat naik moto besaq....
Mama pon lega sbb Yaya tak merangkak rata2, dok ja kelebek benda ni..

Kalo ada rezeki lebih and a good offer, Mama belikan Yaya satu nnt..tapi, kena bole jalan dulu, baru senang..love u dear boy.

Monday, December 20, 2010

Kalut2....

Posted by Natrah at 1:34 AM
Reactions: 
4 comments
Banyak yg nk diupdate tapi tak sempat...antara yg activiti yg sepatutnya mendapat liputan dr blog aku (ecehh..):
• 9 hb - kepulangan mama, abah, kakak dan chaq…semuanya sihat dan selamat. Flight dr KL sampai kol 815 pagi..Pas amik depa kt dr airport, aku ngan amir terus g pasar beli barang basah tuk masak tghari . Menu haritu :ikan masak pindang, sambal sotong,sayur peria,ikan goring,haruan masak cuka, ulam dan sambal…mmg requested as depa dah muak mkn daging.

• 11hb- Hari yg dnanti, kenduri kawin adik aku…semuanya bejalan lancar. Abah siap complaint pasaipa K teh kata jemputan 1500 org tapi dr kol 11 sampai malam dok ramai g…anggaran lam 2000 org lebih, nasib baik lauk semua just nice (ya ka…?tapi petang masak len sebenaqnya menu gulai ikan temenung, sambal belacan ,ikan goring ngan ulam)…betuah pengantin sbb MB Kedah turut memeriahkan Majlis.

• 12hb – Kenduri belah lelaki di Felda Bukit Tembaga. Rombongan Ppuan sepakat pakai jubah Mekah, all Black….

• 13hb – Aku demam ketaq2… Amir antaq Yaya umah pengasuh..MC 2 hari.

• 14hb – Yaya demam panas- average 40c.

• 15hb – Doctor confirm Yaya kena campak. Parents mai tgk cucu (agaknya tak harap anak depa jaga cucu kot,hehe)…

• 16hb – mai keja sbb cuti mmg xdak. Balik lunch hr tu ingat nk jenguk Yaya, tapi, sangkut kt umah sbb Yaya merap…apa pon xmau mkn as dalam mulut pon ada campak…ptg lam kol 430 mai opis keja sat (itupon bawa Yaya tunggu lam qeta) pastu decided balik kampong.

• 17hb – Panggil ustaz buat ayaq tawaq, mandi daun2, minum ayaq nyiur….dan, Yaya semakin sembuhhh…tapi, still xdak selera mkn/minum. As aku telah downgrade susu dia ke Friso/Dupro…abah aku tak setuju lalu dia pon beli balik setin Mamex gold yg berharga RM114.90..siap beli Nestum ngan biskut Milna lagi..sayang cucu sungguh.

Tu ja la activity minggu lepas, pic xdak as mmg sangat kalut ngan aktiviti2 diatas….

Yaya merasmikan jubah, ngan lebai yg Tok dia beli di Mekah.

Tq Tok for the lovely jubah. Actually, Tok dia beli 2 lebai ngan 2 lagi jubah len.
Kasut pon Tok di beli gak di Mekah.

Unta ni pon Tok dia beli kt Yaya..suka sungguh dia ngan barang2 baru yg dia terima dr Mekah

Sunday, December 19, 2010

Awal Muharam

Posted by Natrah at 11:31 PM
Reactions: 
0 comments
Rasa lom terlambat tuk wish Selamat Tahun Baru - Awal Muharam...azam taun lepa banyak gak yg tergendala..antaranya:
  • nk kurus...tiap2 taun azam nih,heheheheh..kalo boleh nk sarung balik baju pengantin aku yg Salikin Sidek buat tu....first stage, nk sarung cincin kawin dulu..
  • xmo tinggal solat 5 waktu..slalunya ralit kalo kt shopping mall, ngan terbabas taim subuh..woooo, camna nk jadi contoh kt anak lagu ni...?
  • nk banyak tolak ansur ngan hubby yg mana slalunya kalo selisih faham aku ja yg nk menang..so,niat tu nk bagi hubby menang gak sekali sekala
  • nk tambah elaun mak abah....murah rezeki aku,aminnn..
  • nk settle credit kad
Kalo nk list down, banyak impian hati aku ni...tapi lagi banyak yg list down lagi banyak yg tak tercapai..so, taun ni nk concentrate azam yg terbengkalai taun lepas..cuma, tambah satu kot, heheheheh.....niat dihati nk pregnant lagi taun 2011, end of year la....umoq pon bukan muda lagi, kena speed up sikit......

Thursday, December 2, 2010

My precious, you're growing up so fast

Posted by Natrah at 1:17 AM
Reactions: 
0 comments
My Dear Yaya,
You are now 8 mths old....

1. You are probably start to walk. You can stand on your own for a few seconds

2. You called Mama as 'ammaa'…hundreds of time per day

3. You love to talk a lot in your own baby language.

4. You say 'mamam' when you see your plate and able to eat in your own.

5. You know how to throw bye2 and flying kiss (if in good mood)

7. Start to recognise people - be anxious around strangers.

8. Take Mama's comb and pretend to comb your hair

9. You start to explore toys..throw,squeeze and put inside your mouth..

10. You poo2 two to four times per day.

11. You drink four to five bottles of 'nenen' at night.

12. You don’t like to be inside babywalker, but love to walk from the outside.

13. You look so charming when you smile and show off your 2 teeth.

A lot more to describe you...watching you grow day by day has been such an amazing experience.

Pantang kalo jumpa kerusi,bakul kain atau apa2 ja yg sama tinggi ngan Yaya, mesti nk tolak..walker pon main tolak dr luar ja, xmo naik kt dalam.

nyum2..dah bole makan sendiri. Tapi, mama mesti concentrate tgk Yaya, tak bole ralit sbb nnt Yaya sumbat semua masuk mulut..

"Ala, mama....payahnya nk amik Spagethi ni..licinnn...".
Spagethi ni, aku rebus punya la lama sampai kembang setaman..

Ni la cara paling best bergerak..kalo stroller dia kt shopping mall pon dia suka kalo bagi dia tolak ja...sronok dapat jalan, mesti rasa cam doh big boy - bole jalan cam org len..hehhe, perasan.

Tuesday, November 30, 2010

Susu mahainyaaa...

Posted by Natrah at 12:23 AM
Reactions: 
2 comments
Entry ni nk creta psl harga susu baby yg agak membebankan...cam si Yaya ni minum Mamex Gold..sekotak 650g harga RM 51 (itupon beli kt kedai yg mmg survey harga paling low). Last month, tahan seminggu....this month tahan 5 hari ja. .so,lam sebulan RM51*6=RM306..dr lahir sampai 6 bulan tak terasa bahana harga susu sbb baby brestfeed..sekotak sebulan pon tak habis....umur yaya7 bulan, sebulan 4 kotak..la ni-8 bulan, sebulan 6 kotak..wawawa..

Pasaipa la ni sampai 6 kotak /sebulan...? malam ja, 4-5 botol (5oz)...itupon kira pas mahrib Mama dah suap Yaya makan nasi/roti ngan buah...Siang lak tatau la brapa botoi, sbb dok ngan baby sitter..(agaknya itu la pasai Yaya poo2 terlebih sudah..hehehe)

Yaya Sayang, Mama kena kurangkan sikit budget susu Yaya..Ikutkan hati, nk ja brestfeed anak Mama sampai 2 tahun..tpi, bekalan tak mencukupi..huhuhu..Tadi, Mama dah survey dan mama dah beli Susu Dumex Dupro tuk sayang Mama..Bukan Mama tak sayang anak Mama tau, downgrade susu Yaya..tapi, nnt kita leh budget tuk benda lain2..baju, makanan,jalan2..ok? Malam Yaya still minum Mamex, tapi siang Mama tukar ke Dupro...bole? Balik nnt rasa dulu....nyum2..


Harini genap 8 bulan setengah anak Mama ni, makin lama makin comey. tgk tu muka dah bertambah bulat..isi dah makin pejal...


Fewitttt....rambut cacak. Gelak  sakan dia.

Anak Mama ni kuat minum..tapi, Mama tak kisah sgt, sbb dia mmg lasak...payah sungguh nk tido...pk nk mainnn ja sepanjang hari...

P/S : Nanti bila Tok,Wan T Chaq ngan Mak Long balik Mekah...mesti teruja tgk perkembangan Yaya...Kt sana pon dok rindu2 kt Yaya...jelesnya, sbb depa tak rindu Mama pon..

Monday, November 29, 2010

Masalah lampin ka..?

Posted by Natrah at 12:34 AM
Reactions: 
0 comments
Anak aku ni dah banyak kali kalo dia poo2 dia terlebih sudahhh...habis sluar baju dia, dah apa2 a yg ada dpersekitaran....misalannya pagi tadi, taim aku dk syibuk bersiap2 nk p keja...dia baikk ja, main2 atas katil..slalu bising soh layan dia...rupanya, tengah buat project mengaih2 poo dia yg terlebih sudah kuaq ikut pampers belakang..abis cadar,bantai, selimut...ntah apa lagi la atas katil tu.... 
aku rasa kalo lagi lambat aku perasan, mesti dah masuk mulut...hohhohohoh,oh,tidakk..

Aku dok pk dak apsal slalu jadi camtu?dok perati anak2 buah aku, tadak lak yg bermasalah cam anak aku ni? Lampin? malam2 slalu lam kol 12 tgh malam, aku bagi pakai mamy poko..yg sepatutnya tak memberi masalah, sbb mahaii dah tu...nak kata diarea...?dr segi kepejalan poo dia,OK ja....aku rasa, pasai quantity kot...banyak noo.....hahhaahahah..

Aku mmg tension ka bab ni, tadi pagi pon, kira mandikan baby pastu tinggal ja benda2 tah hapa2 tu seadanya..harap2 my hubby tolong la mnyetelkan benda2 tu.......tension2..kalo my hubby tak dan, nampak gayanya balik nanti, tidobilik tengah la...
Aimy ngusik Yaya..Yaya cool ja..lam hati-nasib baik la gegel,kalo tak....heheh (Yaya gentleman)
Depa dua ni beza umor 5 bulan, tapi sama besaq..
Depa ni kadang2 main tukaq2 botol...rasa lain pon tak kisah.Yaya - Mamex Gold, Aimy - S-26


 

Sunday, November 28, 2010

Majlis Aqeqah Yaya

Posted by Natrah at 11:04 PM
Reactions: 
0 comments
Hari Raya Haji yg lepas..walaupon tanpa ayahanda dan donda,(eeewah..) kami buat jugak Aqeqah tuk Si Yusuff...sb, kalo taun depan , bila dah umur lebih setahun...rasa cam lambat sgt. Majlis berlangsung di rumah Wan, selang 4-5 buah rumah ja dr umah Abah..Mak Ndak ngan Pak Ndak masak....menunya: Nasi tomato,daging kicap,daging masak merah, ayaq asam ngan daging bakaq..simple tapi nyum2...sodappp...tima kasih P Ndak ang Mndak for the cooking :-)

Enf of the day, apa pon tadak...habis licin makanan. Pagitu, MNdak dan masak laksa ngan rojak buah. Aku buat triffle...xdan tghari,semua licin....ke petang,nasi pon licin..mmg best. Aku pon dah lega, Qeqah Yusuff dah terlaksana...:-D

Sembelih lembu kt umah PCik Bo'e...lembu first sbb nk masak tgahri tu jagak...Nurin yg tukang amik gambaq..brani sungguh budak ni.

Malam sebelum Raya, dekat klinik...Si Nurin soh beli kek Bday..mana nk cari malam2 kek yg best. ni ja la yg agak colorful...Hepi Bday to Nov buddies....ramai gak, K Ina, Aku, Win, Chah, CT Ajat,Yee,Pila, Cik Am....

Pengantin baru menjamu selera...pulun sungguh depa dua ni...

Yaya tak brapa sihat, malam nk raya..g Klinik Panel, dapat ref letter soh g Spital, sbb byk kahak...dia penat..tapi tak p pon sbb kt umah dah ada Nebuliser (sepupu bawa)..nasib baik, kalo tak beraya kt Spital la....

Yaya tak sabaq2 nk makan kek, Along Ween muka tensen ja,tak bagi Yaya kacau kek Bday dia.


Wednesday, November 24, 2010

Disaster Week

Posted by Natrah at 10:11 PM
Reactions: 
0 comments
Minggu ni amat chedih.....firstly, my c's, Tikah abortion....fetus dah 8 weeks,tapi tak develop and no heart beat..so,last Tuesday, she went for DnC..yg paling chedih, her hubby, mama&abah..Kakak was not around...dia g spital ngan M Ndak ja...thks to Mak Ndak&Pak Ndak..kakak yg yg ni pon anak kecik,payah nk teman kt spital...;-(. Amik half day melawat dia ptg tu, nmpak dia cool sikit then before...tapi nmpak ja cool, lam hati dia ja tau....

Secondly, my babysister father passed away. So, xdak org nak jaga Yaya..mama dia kena amik 1.5 days leave...bab cuti ni paling critical, sbb next week nk g Kl, so one day leave (beli fresh flower kt Cameron for wedding reception). Then, 2 days leave for the wedding and sambut org balik Mekah...mmg ngam2 ja. Risau kalo Yaya sakit demam,tapi cuti dah habiss...

On the leave day, panggil org mgurut....sbb badan mmg sakit2. Then bidan tu bgitau batu meroyan tak kecut lagi...Aku pon terkejut as dah 8 bulan lebih dah. Patut la perot cam terlebih sudahhh(padahal mmg byk lemak,heheh). Dia advise soh bertungku, ngan mkn benda2 panas..cam jamu...Aku dulu serasi ngan jamu, tapi after deliver,mkn ja,dan2 jadi ulser..pastu memulas ja perot ni....then, dia buat urut susu, kata bidan,kalo malam ni bengkak susu, maksudnya ada la harapan..kalo x,tipis la harapan nk menyusu balik..yg tak bestnya, malam tu,even the next day, tadak perubahan pon, kosong ja...huhuhuh...

Sekian ja, creta tuk minggu ni,mmg minggu yg tak best......plan nk ganti puasa pon tak jadi.

Friday, November 12, 2010

I as a wedding planner..??

Posted by Natrah at 12:15 AM
Reactions: 
1 comments
Emmm...today is Nov 12, not even a mth to my younger sister BIG day. I will act as a informal wedding planner as my parents and my elder sister went to Mekah......getting worsy since  my younger sister will be on course for 3 days before the reception day...till now, she did not know where will the course be? terrible...

Schedule:
17 Nov - Raya Haji-Kenduri Kekah Yaya
18 Nov - My b'day
5 Dec - Wedding reception my cousin in Putrajaya.
6 Dec - Get fresh flowers from Cameron on the way back to Penang
9 Dec - My parents, kakak and Chaq will be back from Mekah - we going to have simple makan2.
11 Dec- Tikah Reception Day

Its critical........because :
1. I only have 4 days of leaves....unpaid is currently freeze...huhuhuhu..
2. Tikah is on course start 8 to 10.....how am I to handle alone, with Yaya melekat dpinggang all the time...huhuhu..

Need to be done:
- Hias bilik....
- Meja Pengantin
- Pelamin??? no no
- Bunga teloq
- Door gift (adult& kids difference)
- Souveniers for the tukang masak, bentara....org marhaban
- Baju pengantin
- Pasang Curtain baru
- Kek kawin
- Hantaran

Thats all I can remember....currently, Tikah is preggy 5 weeks...and of course the hard word need to be done by ME...and yaya (of course)...My bro? Its better not to help us  as their kids will make thing worst..they are "super kids".hahahahahah.....terrible.

Baju nk pakai for the reception??
still blurrr...

Tuesday, November 9, 2010

Trip to Pangkor

Posted by Natrah at 11:25 PM
Reactions: 
0 comments
Cuti Deepavali lepas, kita org spend kt Pangkor Island. Its not a well prepared vacation as we decide to join the trip last minutes.Bkn apa, Mr Hubby bagi mcm2 alasan as dia consider our baby still young....pas I pujuk2 barulah dia agree..itu pon one day before the trip...
Yang paling best pasal trip ni, sbb ramai family members yg join....12 adults with 5 kids and 2 baby..meriahkan..? I share bilik ngan my eldest bro ...mmg meriah ngan anak2 dia..

Sebelum naik Feri kt lumut...excited sgt sbb 1st time bawa Yaya for vacation,risau pon ada...Mama bawa Yaya ngan beg Yaya. Beg2 lain abah yg bawa...
Masa nk packing, mmg xtau nk bawa apa..kalo pk2, cam nk bawa semua barang.As the result, jadi banyak beg...ramai yg perli..cam nk stay seminggu...

Beg yg dibawa :
  • Beg baju Yaya
  • Beg baju Mama
  • Beg baju Abah
  • Beg Makanan Yaya
  • Beg Peralatan Yaya(Susu, pampers..etc)
  • Beg Makanan (junk food for picnic)
Cian kt Mr Hubby sbb banyak beg nk kena bawak..mama tolong bawa Yaya ngan beg galas belakang ja. Itu pon backpain. Tapi, yg tak bestnya....banyak yg bawa tak pakai. Cam pampers....pakai 5 keping ja..bawa 20 keping...Baju..?1st day ngan 2nd day... Mama, Abah and Yaya pakai baju yg sama ja..swinmming suit. Malam pon 1st night ngan 2nd night..pakai baju yg sama...so, next time dah pandai nk packing for vacation-island.
Posing ngan my niece sebelum naik aFeri ke Pangkor...yg comel2 3 bradik, anak my eldest bro. Sweetie gal yg  pakai sweater kuning anak kakak I. Yaya biasa la ,melekat ngan Mama dia..

Yaya tengah hairan ngan pasir2 yg melekat kt tangan dia..mula2 letak dia kt pasir..automatic amik pasir masuk mulut (sempat lagi merasa makan pasir). Pakai jumper tido lagi walaupon dah siang sbb angin pantai sejukkk..

Mama pakai swimming suit ala2 maskot DIGI, nasib baik tak kaler kuning....Yaya mata stim nk tido....letih main air laut kot..Yaya tak takut langsung mandi laut,ceria ja memanjang...

Pas mandi laut, sambung mandi swimming pool lak...bukan main seronok Yaya..sebelum ni, dr balkani umah nampak je swimming pool tapi tak penah rasa,,ni first time mandi swimming pool..nnt leh la Mama bawa swim kt pool umah kita lak ye..

Abah konon2 nk tidokan Yaya...tapi lom Yaya pejam, mata Abah dulu pejamm..hahahhaah.Taim ni ujan, dah siap2 nk berangkat balik.

Overall, mmg best percutian kali ni....walaupon dah 3 kali kitaorg buat trip ke Pangkor beramai2 camni..Cuma kali ni, tak dapat snorkeling+fishing sgt sbb air ombak kuat (timing tak betul-musim ujan). Tapi, kali ni kitaorg naik jetski..I bawa my niece..yg kecik,auni dok depan..yg besar sikit,Ween dok belakang....merempit kat laut ala2 naik moto skuter Elegant I je....tapi,nampak je senang..payah gak nk control since ombak besar..rate pon agak mahal - sbb peak session RM70 for 20 min....
 

Virtual Diary dedicated to my handsome boys: Yusuff and Thohir Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez