Friday, November 29, 2013

Birthday Adik Thohir :-)

Posted by Nat at 12:29 AM
Reactions: 
0 comments
Keretapi lembap...haih, lom on track g posting...xpa la, janji post jugak kan...:-D

Kalini nak post on Birthday Party Adik Thohir...emmm, serius ingat party, so aku pakai tshirt ngan jeans lah...skali sampai umah ibu mertuaku,terkejut beruk..awat la sampai ada khemah cam nk kenduri kawin ja nih..dulu masa my wedding kat umah sana, pon biru jugak..hahahahaha...nak surprise aku ka???...hahahhaha...nk soh aku kawin len ka?jeng2...

Makanan ngan guest lom sampai..
Geng Marhaban...sporting abiss
Tetamu menjamu selera
3 beranak...  :-D
Adik kena kaca gelas petang tu,,hadiah besday...cian adik, sib bek xde pape..

Wednesday, November 6, 2013

Lambat Post:Raya Aji

Posted by Nat at 8:49 PM
Reactions: 
0 comments
Aku dan anak-anak :-) semua berjubah

Berdiri sama tinggi...kakak tersayang.

Ni tak sama tinggi, hahahah..adik tersayang :-)



Nak jugak post raya ajinya pic walaupon dah lambat...hahahha..

Layan gambaq ja la...dah tak ingat nk creta apa..heheh :-)

Sunday, September 1, 2013

busy ker..?

Posted by Nat at 3:01 AM
Reactions: 
2 comments
Stresss ni.....xdak qeja cari qeja...ada qeja,rasa nk berenti.itu la namaya tak bersyukur.....aku la tu..heheheh...

Qeja ngalahkan bangla..bangla kt hotel ni kol 7 aku tengok dah sangkut tuala kt bahu..nk p mandi- rest...aku ni, start hari raya, mana ada off....tiap2 mlm balik kol 10-11 malam....tu tak kira g hari raya pertama, kedua...ketiga pon mai hotel gak...huhuhuhu....

Tapi, harini aku rasa stress...smlm aku qeja smpai kol 7...patut cuti, merdeka..harini konon sbb masuk kol 7, kol 3 nk balik...tapi kol 530 baru nak start meeting..kol 7 lagi la baru bole balik....hish2...

Kat umah..Ween ngan abah pon tak dan nk tanya khabar....padahal dok serumah..alahaiii...

Silap haribulan...anak aku pon tak kenai Mama dorang...hahhahah....

I need a vacation...tapi, sapa nk approve cuti aku...IT aku sorang ja kt sini...bila apply cuti, syaratnya kena "On call'...baik x payah....

 Emmmm..sampai disini sajalah aku bercerita betapa busynya aku (mcm la org len tak busy kan....) Tu baru qeja hotel...agaknya kalo menteri ka, CEO ka....camana kan......pengsannn...!!!

Plan nk g KL...rindu gila nk p KL, dulu kan rajin ja 2, 3 bln sekali turun KL..ni kira paling lama la tak g KL....walaupon KL tu crowded,tapi...I mmg suka g KL...segalanya ada d KL...KL KL KL...tpi, nk kena cari member baru leh ronggeng sesame kt KL.....saper nk teman I g KL? jommmm....




Sunday, August 4, 2013

Kurelakan jiwa...

Posted by Nat at 9:57 PM
Reactions: 
0 comments
Lirik Lagu Relakan Jiwa : Hazama

Kusangka hidupku
Selamanya kelam
Terbelenggu ikatan tanpa manisnya cinta

Memaksa diriku
Menapaki jalan
Arah yang tak pernah ku mahu dalam hatiku

Kini kau pun hadir
Memberi cahaya
Membangunkan ku dari suramnya mimpi ngeri

Menuntun hatiku ke palung asmara
Seakan ku hidup kembali dari matiku

Engkaulah cinta
Yang selama ini aku cari

Ku Relakan Jiwa
Tuk menjadi penghuni dalam sangkar hatimu
Kerna engkaulah nadi yang menghidupkan aku
Yang mampu melarutkan setiap sepi hatiku

Hati bukan untuk dimiliki
Tapi untuk dicinta dan mencintai
Kurelakan jiwaku padamu

Engkaulah cinta
Yang selama ini aku cari

Ku relakan jiwa
Tuk menjadi penghuni dalam sangkar hatimu
Kerna engkaulah nadi yang menhidupkan aku
Yang mampu melarutkan setiap sepi hatiku

Seandainya waktu
Tak pernah pertemukan aku dengan dirimu
Akan kubiarkan mati hatiku selamanya
Sehingga kau datang membangunkan aku

Thursday, August 1, 2013

apsal nih...?

Posted by Nat at 2:09 AM
Reactions: 
0 comments
For the past 2 years..aku takut tuk face the reality. Banyak yang aku fikir...tanggapan org ramai terhadap aku as a single mother...risau kalo kwn2 terfikir aku cuba tackle hubby dorang...risau pakai baju cantik sikit...org akan kata aku nak menggatal...risau org bercakap akulah punca anak2 terpisah ngan abah dorang...thats one of the reason aku malas nak kluar rumah that time, kalo ada kwn2 nak datang rumah pon aku banyak bagi excuse...dalaman aku tak kuat sebenarnya taim tu...Ive nobody to talked...really down...

But, now....I think Im strong enough to face the reality. But, when somebody close to my heart ask me to look for husband...still, aku masih rasa cam nak dok lam rumah...xmo kluar...xmo jwb tepon...xmo keje...I dont know whats wrong with me.....???

Wednesday, July 31, 2013

TH Hotel and Convention Centre Alor Setar.

Posted by Nat at 1:14 AM
Reactions: 
3 comments
Lamanye x update blog...tadi bersusah payah jugak la nak ingat balik password. Aduh...macamana bole lupa password pon x tau la...byk benda nk kena refresh balik nih..

Ha...entry kalini nak bagitau I dah 6 minggu keje kt hotel....IT Executive :-D...yang bestnye, location kat Alor Setar..!!yang tak bestnye, IT...huhuhuhuh....walaupon degree Science Comp,tapi tak pandaiii..sangat tak up to date benda2 camni...mmg kanak-kanak baru belajar.

Masa mula2 masuk dulu, I cr masa sesuai ,sit down ngan GM...just nk bgitau yg I mmg takde experience lam IT, and Hotel....totally difference dr I punya previous job scope. Luckily, dia tak kisah..dia kata dia prefer yang fresh....dr yg mai keja bawa attitude, culture hotel lama....lagipon knowledge bole gain...I dah legaaaaa.....creta psl GM pulak...org yg sgt baik, low profile....I sukee...

Nah amik ni...sempat lagi promote..hahhahaha....



Mai ramai2 na....hahhahha..serius!! ramai gila mai tiap2 hari..full house..booking awal kalo nk datang ok..

Thks pada kawan2 yg sentiasa doakan aku ngan anak2....perancangan yang Esa terbaik untuk aku dan anak2..aku dapat jaga anak2 sekejap (jap ke...dekat 2 tahun gak)....sekarang ni anak pon anta kat Chaq, so mmg terbaikk..:-D

Aku target 2 years tuk aku develop career balik, IT field....cm aku mula2 keje kt CLS dulu....all out for the first 2 years,pastu...hahhhahah... x payah cakap la..ngulaq banyak. .

Ok la...harap rajin2 la aku update blog pasni.:-D




Friday, May 10, 2013

Keja...oh keja

Posted by Nat at 9:30 PM
Reactions: 
0 comments
Few days ni...mood down sikit. Mungkin banyak pikir kot...mana la hala tuju aku ngan anak2 pasni. Anak2 dah besar sikit (besaq ka.?)...adik pon aku tinggai kejap2 bole ja minum susu botol..so, its time for me to wake up and think on something. kena la cari keja....dunia sekarang ni,apa2 sikit $$$$...

Tadi apply Hotel Holiday Villa...harap ada la rezeki..Holiday Villa ni join venture ngan tabung haji..so tadak arak...pool pon asing lelaki ngan perempuan...doakanlah aku dapat keja ya kengkawan..

Last few months, work out ngan kak ipar nak bukak 'Coolblog'..tapi tadak location yang sesuai...kalo ada pon ada ja yg cantas dulu...terlambat.Susah nak cari location kat Alor Setar/Jitra ni..very limited shopping Mall..

Aku bagi masa sampai Raya ni tuk aku cari keja kt alor setar...kalo xdak jugak...terpaksa la angkat kaki p Penang cari keja kat sana.huhuhuhu...takmo actually..huhuhuhu...seram nak hidup sendiri ngan anak2...

Jejalan Penang....

Posted by Nat at 9:11 PM
Reactions: 
0 comments
As promised ngan Yaya...pas Yaya dah sihat Mama bawa jalan2 Penang, umah Mak Long...Rumah Mak Long pon cantek ngalahkan hotel 5 bintang, so save cost....bebudak ni asal ada swimming pool ja...syiok gila dah..heheheh..

Kitaorg p berenam...Chaq, ween, Puteh, Mama dan anak2...Wan ngan Tok tak pegi as dorang dah ada plan lain.

Layan gambar ja (dan snap sikit ja as tak plan nk boh lam blog..).

Playland kat Sunway Carnival....best la dah lama tak kuar rumah main-main.

Pegi bukit bendera..surprise gak cable car dah laju..best2..Maksu ngan anak dia..hehheh..

Chaq banyak tolong aku ngasuh anak-anak :-)...Cayang Chaq

Kalo soh posing depan camera mesti nak buat muka macam2...yaya..yaya...

Adik tecikk ja walaupon dah setahun setengah..

Gayat tu...dok bawah sekali lam cable car..hohoho...








Sekian...moga aku consisten update blog pasni :-D

Sunday, April 28, 2013

setaun lebey kemudian.....

Posted by Nat at 12:43 AM
Reactions: 
1 comments
First entry in 2013...back to blogging :-)
Dah setaun lebih tak masuk blog...hahahha...ralat pulak nk start balik..tapi, sayangg sgt kt blog ni....since start to blog banyak benda dah berlaku lam hidup aku. Even dalam masa setaun aku tak blog ni pon...mcm2 dah terjadi...a few nk share ngan uouls...yg best2/penting ja la kan...yg sedih2 tak mo la...potong mood ja..heheh..

-> status - Im a single mother since Thohir 8 bulan lam tummy aku. Never ask why...aku redha dah bahagia ngan kehidupan aku sekarang..penganti....??not at the moments....ketiak kanan Yaya tido..ketiak kiri aku Toto tido.so no space at the moment...heheheh..But..aku tak tolak jika jodoh aku dah sampai..tiba-tiba hati aku terbuka kan...   ;-D

-> career - still housewife...bersilat ngan anak2 aku tiap2 hari. bahagia sgt dberi peluang jaga anak2 sendiri tak tau sampai bila..salah satu impian aku yang termakbul...tapi, I have to start searching for job..dunia sekarang apa2 sikit duit..huhuhuh...taun depan Yaya dah 4 taun,dah bole sekolah....so, mama kena cari duit...syukur...setakat ini,rezeki anak2 aku masih belom putus walaupon aku tak kerja....aku selesa dok Alor Setar..so harap2 rezeki anak2 aku ada la kt Alor Setar ni....aminnn...

-> famili - abah ku kawin lagi...hahhaha.puas gak la cari calon yg sesuai.Akhirnya....bertemu jugak..syukur. kami panggil dia mak..dan tiba2 famili kami jadi besaq ngan kedatangan 4 org adik2...tapi yg stay ngan kitaorg yg bongsu ya, darjah 5...comey sgt. so far..semuanya baik2 aja.....;-D

Abah dan mak baru....semoga berkekalan ke akhir hayat.


-> anak2 - Yaya dah 3 taun lebih...adik setaun lebih...Abang sgt bijak bercakap dan menghafal...aku rasa dia ni terang hati la...heheheh (puji anak sendiri nooo)...Adik lak lambat bercakap tapi sgt aktif..kuat memanjat ...dan banyak projek dia yg mencabar kesabaran aku. tapi...dua2 adalah close friend...abg akan cari adik kalo tak nampak...dan adik akan tanyakan abang kalo dia tak jumpa....anak2 aku baru ja kuaq spital psl pnemonia last 2 weeks...4 hr gak la admitted. :-(

Masa kt Spital...langsung tak mcm org sakit..lasak bukan main..dah la Mama jaga sorang siang2..malam baro Chaq temankan.

Aku snap gambaq ni kol 2 pagi tadi..psl gamba ni la tiba2 rasa nk blogging balik..rasa nk share the happiness tgk abg peluk adik time tido....hehe...

-> Aku - masih lagi berusaha kuruskan badan..hahahahah...terasa kurus sikit sekarang memandangkan tak cukup tido,jaga anak2 tak sihat dr awal bulan.....sekarang focus nk cari keja area sini...sapa2 tau ada vacancy yg best2 kt Aloq Staq ni bagitau no....

-> Ween - masih dbawah jagaan aku..aku mmg anggap dia mcm anak aku dah..makin tembam mcm Mak Teh dia.....Tahun ni UPSR..aku jugaklah merangkap tutor dia....mula dulu nk cari gak la home tutor..tapi tak jumpa area Aloq Staq...last2 mama dia bagi aku tanggungjawab tu kt aku...budak cerdik..takde la payah sgt pon nk monitor dia. tahun lepas..SPRA (Sijil Pendidikan Rendah Agama) dia score straight A's... 8subjek..cuti sekolah qeja jalan ja budak ni...cuti taun lepas pusing Europe 20 hari...cuti baru2 ni p Phuket...next cuti nk p umrah (doakan mak Teh ya..)...cuti ujung taun ni nk round US lak.....proud f u my dear :-D

Empat budak comel yg memeriahkan hidup aku la ni....haaaa...yg sebelah Ween tu la adik aku yg baru...comey kann..?

-> Kakak - Dia la banker aku selama aku tak kerja ni...baju anak2 aku pon dia la yg sponsor.Bila balik sini, dia la yg amik berat psl budak2 ni..bawa jalan2..makan2..aku tau dia sgt sayang kt aku ;-D  dan aku pon sayangggggg sgt kat kakak aku ni.

-> Kawan - In touch ngan Aida dan Hijriah sekarang ni...yg lain2 tgk update lam FB ja la.. ;-D


Ok la...nnt cerita len.Semangat dah nk update yg len2 pulak...tunggu ya......



-
 

Virtual Diary dedicated to my handsome boys: Yusuff and Thohir Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez