Thursday, March 24, 2011

Baby and Toddle Apparel Boutique.

Posted by Natrah at 12:46 AM
Reactions: 
0 comments
Kali ni ..nk creta pasal kedai virtual barang baby dah toddler yang agak baru la jugak....actually bizz ni share ngan partner duduk sebelah cubicle aku je,Cik Aida.nk bekenalan ngan Aida, click sini..

Creta dsebalik tabir pembikinan bizz ni...mula2,aku ngan aida slalu dok perabih duit dok shopping onlink tuk anak2,apalagi ngan barang baby mmg laaaaaa cantekk bangat ,haih x bole kalo tak beli,rambang bijik mata...pastu, pk2 balik,kalo beli harga borong lagi la murahh.so,kami pon sepakat kuarkan modal,dan beli barang2 ngan harga borong..pastu jual kt opis je mula2 tu....imazingly,agaknya dah mmg rezeki, bizz mendapat sambutan hangat...apa lagi dengan Cik Aida yg mmg pakar marketing ni...so, dsamping dapat beli barang tuk anak2 ngan harga murah...dapat juga jual baju kt kwn2 ngan harga yg murah jugak compare ngan market price...tak pecaya murah..? jom singgah sini dan shopping.....

Bizz ni pon sangat baru....pasal blog kami pon kurang arif,slalu refer ngan pakar baking Hijriah yg dah lama berkecimpung lam dunia blog nih, kalo nak rasa kek yg sangat best dengan harga yg reasonable, click sini..

Dialu-alukan sapa yg ada any suggestion/teguran tuk blog barang baby/todd ni....bole la email terus ke aidanatrah@yahoo.com....

Thursday, March 17, 2011

Adakah....??

Posted by Natrah at 8:04 PM
Reactions: 
6 comments
Hai..adakah aku akan mengulangi saat loya muntah.....sekali lagi....memandangkan sindrom2nya dah semakin ketara....haiiiii...Yaya baru celebrate besday setaun semalam...andai kata betul, maksudnya setaun soranglah anak aku...huhuhuhuhu....sungguh productive..dah la ceaser...


Saat mengandungkan Yaya....mmg terok alah..tunggu makanan pon sempat tido....again now?

Mungkin juga masin mulut kawan2 yg dok kata aku mengandung bila tengok gamba aku kt Kerachut Beach...jawabpan aku taim dajukan soklan...aku mmg gemok,tak mengadung pon..

Emmm...mungkinkan perot aku akan kembung lagi camni...taun ni  ???huhuhuhuhu...cepat la sangat kott??

Megamall..

Posted by Natrah at 2:07 AM
Reactions: 
0 comments
Pas demam campak last month, bawa Yaya g Megamall...Mak Long nak beli baju sejuk,nk ke Korea...

Malas nk creta panjang...so,layan ja la pic kt bawah :


First time rasa air Coke...sisa je,dah abis pon Mama minum..

Tak kasi buang cup ni walaupon air dah takde.....agaknya sedap sangat kot...

Laju ja jalan kt Shopping Mall,mmg tak bole beli apa2 pon....ralit sikit,jap je hilang.

Jumpa kreta antik lak.....lalalalalalal

Berenti minum jap kt Oldtown,konon2 nak berehat.....tapi, budak sorang ni tak penat2..sorong kerusi old town lak..

Attract attention.....abis kerusi ngan org kt situ disapa.hai,ramah sungguh..

Bila dah penat tau pon cari Mama....ngantuk+letih..jomm balik.

Yusuff is ONE today..

Posted by Natrah at 2:00 AM
Reactions: 
1 comments
hepi Besday Sayang Mama...Mama doakan yg terbaik untuk anak Mama...semoga jadi anak yg berilmu, beramal dan bertimbangrasa....anak yang selalu menyenangkan hati orang lain..hormat orang tua..

Rasa cam baru ja besalin..tiba-tiba dah bejalan,dan tiba2 ja dah setahun....rindu masa Yaya baby2 dulu...tidooooo je...sekarang,dah berlari...ponat mama ligan..dalam masa setaun ni,tak sesaat pon Mama tak memikirkan pasal Yaya.....u always be in my heart,forever.....dunia dan akhirat.

Always remember that Mama will always love you no matter what will be...

Mama tido kt sebelah, demam...Yaya tunggu sebelah Mama...
"Syyyy,jauh2....jgn bising...Mama sleep.."

Favourite Yaya...CalciYUMM,dah pandai makan sendiri dah..abis comot2..bila abah marah2 cakap comot,Mama akan backup camni - "its OK abah, its a learning proces"..heheh


Mama ikat rambut sbb rambut dah masuk lam Calciyum..hahha,comey lak,cam gegirl..

Beskel bangla sapu sampah bagi...dia kata org buang,tapi elok lagi....Yaya suka gak rempit ngan beskel ni..

Pak Lebai nak g semayang mesjid..hehheheh...
Harini Mama tempah kek comel bentuk kereta tuk Yaya celebrate kt umah babysitter..Abah buatkan spagethi...nyum2....mmg ada plan nk buat B'day party...tapi, masing2 sgt sibuk..maybe buat lambat sikit ya...

Wednesday, March 16, 2011

Jom mandii

Posted by Natrah at 2:28 AM
Reactions: 
2 comments
Last weekend, konon nak tolong Mak Long dia basuh kreta,bila Yayadah bosan.....terus masuk lam baldi cam gamba2 kt bawah.....bukan main seronok..Tapi, awas...jgn tiru aksi Yaya tanpa pengawasan org besaq..banyak kes dah, baby lemas lam air cetek lam besen/baldi.....bahaya2...

Ni kalo dibiarkan seharian pon leh layan main air ni......maunya pulak taim panas terik...

"Best2..tiap2 hari nk mandi camni bole, Mama?"

Muka puas hati dapat mandi lam timba..

uiks,main apa tu lam air...mesti heran sbb kepala elephant dan kembang setaman terendam  lam baldi tu..

ralit lak main kepala elephant...huhuhu,tak maluu..


Wednesday, March 9, 2011

Hiking at Taman Negara Teluk Bahang

Posted by Natrah at 10:20 PM
Reactions: 
0 comments
Punya la lama amik masa nk continue creta pasal hiking, sibuk sikit ngan projek baru..hahhahah, baru k setup blog tuk business sikit2.

Emmm, layan gamba ja la..dah basi...tak best nk creta lagi dah..tapi, sapa mai Penang, mmg rekemen la lawat Taman Negara ni...especially for hiking - mmg unforgetable memory..jom, layannn gamba..


Tgk sungai kt blakang tu, mmg cantek kaler air dia hijau kebiruan.tgk pula dua org yg baju biru tu.....sama besaq ja.haihhhh..
Mesti cuba...canopy walk,gayat oo....tapi, 3 org ni mmg tak tau gayat.leh goyang2 lagi titi ni..
Paling last sampai, dan yg paling ketaq lutut...cian my dear hubby.
Masing2 dah penat, Ween yg lead....
Kita rehat lagi..dan lagii...
Paling banyak complaint -> aku !! penat giler...
Dah sampai Kerachut Beach......emmm, rindu Yaya,tapi, x larat nk jalan dah.rehat lagi
Mak Long dah betukaq jadi hulk..nk campak Yaya lam laut
Nasib baik Yaya bejaya meloloskan diri dr Mak Long, kita minum dulu...
Ween ngan Mak Su fishing kt Jeti Kerachut Beach...dapat ikan duri ngan ikan gelama.
Naik bot balik Teluk Bahang...singgah Monkey Beach jap.OTW tgk batu bentuk arnab,buaya dan penyu...
 

Virtual Diary dedicated to my handsome boys: Yusuff and Thohir Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez