Tuesday, May 24, 2011

4 hari 3 malam d Spital BM.

Posted by Natrah at 10:54 PM
Reactions: 
0 comments
Sebulan lebih dah tak update blog...macam2 terjadi bulan ni. Start ngan I kena admitted kt Spital BM dr 3/5 sampai 6/5..4 hari,lamanya rasa.......and first time tido asing ngan Yaya,sedihhnya..pastu sambung lagi MC sampai 18/5...huhuhuhuh..2 minggo tak masuk opis..pastu masuk opis dua hari, MC lagi 2 hari......kesimpulannya bulan ni masuk opis 9 hari ja....huhuhuuh...

Pasaipa sampai admitted?actually bleeding sikit sgt..so, just p Klinik biasa nk ask for opinion..Klinik reject,soh refer Spital....depa panggil ni 'threatening bleeding' sbb bleeding tak berlarutan sampai memudaratkan kandungan...dipercayai faktor utama, slalu dukung Yaya naik turun tangga sbb lift ke umah baby sitter tak function..moral of the story : kurangkan dukung budak demok itu....reserve tuk time2 terdesak ja..

Dah tak bleeding pon still kena tahan..? jawapannya ..YA, sbb kencing kotoq sampai 5+, pastu lam darah tadak zat/vitamin...so, kena drip lam 20+ botol air+gula+vitamin...mama aku gelak ja,harap badan besaq tapi zat tadak,huhuhuhuhuh.....mananya nk ada zat....makan ja kuaq balik,minum sikit ja..kuaq terlebih sudah..vitamin yg amik lagila kuaq balik...paling tak tahan taim amik darah...sakitnya la.first day sampai 4 kali...lebam sudahnya tempat amik darah tu..kiri kanan lebam..haih, cepatla zaman alah ni berlalu....sungguh penat..cian Yaya jugakkkk,kurang perhatian..

This week,rasa much better...muntah awal pagi ja..cuma pening2 + angin ja banyak lam perot...itupon sbb mmg pagi2 amik ubat tahan muntah tiap2 hari..bole la kuar lunch ngan kawan2, main2 ngan Yaya jap petang2..

Satu benda yg aku sangat sedar sekarang....sayang aku kat Mama aku bertambah2...begitu besar pengorbanan Mama aku saat mengadungkan aku,aku dah rasaaa peritnya..insap..sob2..
 

Virtual Diary dedicated to my handsome boys: Yusuff and Thohir Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez