Wednesday, December 28, 2011

Start to work :-)

Posted by Natrah at 1:22 AM
Reactions: 
0 comments
Lama aih tak update..banyak nk tulis,tapi x dan lagi.....hari dah hari kedua keja..huhuhuhuh.best2....rindu kwn2...rasa cam da setaun tak jumpa..at the same time, sedih sgt sbb Yaya terpaksa tinggal kt umah Tok Wan...rindu sgt kt Yaya tak tau nk cakap...especially taim nk tido....nasib baik la adik ada ngan Mama...xtau la macam mana hidup ni kalo 2 org heroes Mama xdak..Abg ngan Adik adalah kurniaan Tuhan yg paling bernilai buat Mama,syukurrrrrr sgt2..

Pasaipa aku tinggaikan Yaya kt Tok Wan dia :
 - dia tak faham lagi dia dah ada adik...bagi dia Mama dia tuk dia sorang.kalo adik dok kt riba Mama ke, tgh nyusu.....dia nk jugak dok atas riba Mama...tak rela berkongsi lagi..
- kalo ralit2..dia cempong ja adik dia...nk pindahkan ke tempat lain..huuuu,seramm..
- dia penah baling pistol mainan tepat ke dahi adik..mak aih, adik da stop nangis,mama nih dok nangis lagi..huhuhu,sedih2.....
- kat kampung byk aktiviti : main wau,naik moto..main bola kt luar umah..ramai lak tu dok layan...so, mama rasa Yaya lebih bebas dkampung..
 - Yaya ceriakan nenek..Tok wan aku da 96 tahun tahun ni,pasai Yaya sanggup lari naikkan wau tuk cicit...Tok wan aku kata Yaya cicit yg paling rapat ngan dia,,Pagi2 da mai cari Yaya kt umah mak aku..
- Mama rasa tak mampu nk jaga dua2 org sekali gus....alone.

Wuih,banyaknya point......tapi ni tuk sementara waktu ja.....bila adik da besar sikit..expected setaun..Mama amik Yaya dok ngan Mama balik...taim tu, Yaya da besar sikit...adik pon bole lari kalo abang ligan...


At the same tame,macam2 nk kena buat after confiment leaves ni:
 - monitor adik ngan baby sitter baru ...so,far adik bole biasakan diri.
 - packing sikit2 sbb 7hb Jan nk pindah umah len..penat2..
 - nk kurus lebih sihat sebenarnya...nk start with healthy living style.....so far, just pastikan cut off makan malam...only fruits at home....hahhahaa.
 

Virtual Diary dedicated to my handsome boys: Yusuff and Thohir Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez