Wednesday, February 23, 2011

Jeti Telok Bahang

Posted by Natrah at 7:50 PM
Reactions: 
2 comments
Weekend yg paling best....pegi hiking kt Taman Negara Teluk Bahang.Teruja ngan kawan-kawan yg balik bercerita pasai keindahan Taman Negara, so tercapai jugak hasrat menjejakkan kaki ke sana. Paling best sebab dapat spend masa ngan family..Mula2 nk hiking ngan kawan2, tapi hubby tak approved, takut sangat bini dia yg sihat terlebih ni jatuh ka...hujan ka nanti..tak larat ka..ataupon, alasan ja sbb dia tanak jaga Yaya..

Kunci jam 530 pagi..mandi, siap2 barang...pas azan ja, solat cepat2...lam 630 gerak umah kakak kt Bagan,then...terus g jeti naik feri...semangat gila kan?...Yaya still tidoq atas riba mama dia.Dia sorang ja tak mandi...huhuhu,usyuk..


Pagi2buta dah nek feri. Abah maintain pakai lebai g....sampai ja terus tukaq pakai topi fishing.Ween paling excited, ngan Mama dia yg 50-50 nak naik bot ke hiking nnt.

Amet,tikah ngan Ween menikmati keindahan laut dari atas feri (padahal dah seribu kali nek feri,hahah)...Yaya kesejukan, Mak long tolong peluk.

kakak dan adik aku tersayang...masing2 muka tak sama kan..yg pasti, aku la paling gomok,hahhaha.. yaya sangat hepi sbb bangun ja dah atas feri..yeeee,jalan2..

Dah sampai jeti,kita minum dulu..

Posing depan bot nak ke Kerachut Beach. Package RM200 termasuk mandi2 di Monkey Beach dan tengok batu bentuk buaya,penyu..rabbit.Mak Long ngan Abah belanja.kalo Mama p hiking,balik pon hiking, jimatt..hahhaha.

Nasib baik Ween tolong cover part of my body,kalo dah sama saiz ja laki bini,hahahahah....

Mama,abah ngan Yaya nek bot g Karachut Beach..Aku, Amet, Tikah, Ween ngan kakak hiking.

Baru nk stat hiking..masing2 excited+bertenaga lagi..


Aku ngan Tikah....cian buaian tu, muatan terlebih sudah
Sampai sini dulu, nanti aku upload gambaq tengah hiking dan gambar kt beach pulak..Yaya siap bawa bot lagi...so, tungguuu....

Boh satu ja dulu, perangat... at the middle of hiking,naik canopy walk....cian Amet, dia gayat..


Monday, February 21, 2011

Cuti Maulidul Rasul : Pulau Aman

Posted by Natrah at 12:25 AM
Reactions: 
0 comments
Sempena cuti Maulidur rasul....bawa abah,mama,tikah& fisol...ween g fishing kt Jeti Pulau Aman. walaupon dah lama dok Penang..ni first taim sampai.tu pon tau sbb penangan drama kol 630 ptg...tajuk "Seribu kali cinta"..hahhaha.tapi, mmg tempat tu sangat aman tenteram...apalagi, tuk kaki pancing cam abah ngan Fisol..

Aku tak brapa sihat..suara tadak taim ni, Yaya pon flu..so, agak keletihan.

Yaya main tanah..hahhahaha, mana la Mama budak kecik ni..?biaq anak main tanah,hish..

Kusyuk ja abah ngan Fisol prepare pancing...kaum hawa,nganga makan angin.

Pemandangan dr Jeti pulau Aman...atas batu tu Tikan, Fisol ngan Ween.

Tengah tunggu bot, tambang RM 6 pergi dan balik

First taim Yaya nek bot...life jacket pon tak provided.nasib baik 7 minit ja..


Selain mancing, paling best pasai Pulau Aman ni ialah "makan".....Seafood dia sgt fresh..udang dan ketam kodek2 g...beli dr atas bot nelayan, then soh Restoren masak (rebus pon sedap)...Customer majoriti kaum Cina, as depa mmg suka seafood...Haritu, makan mee udang, tapi rasanya kt Pulau Sayak,Kedah lagi sedap..

Pesanan kalo ada intention nk beli ketam or udang fresh bawa balik...kena bawa baldi sendiri. baru senang nk bawa naik bot balik..

Cuti CNY - Playground

Posted by Natrah at 12:11 AM
Reactions: 
1 comments
Anak Mama ni demam campak, tapi still lasak.....tu yg tak risau sgt. So,memandangkan cuti panjang, dan terpaksa cancel g Terengganu sbb Yaya campak....so, bawa Yaya and the geng main d Playground..

Aduih, mmg penat bangat...mcm2 kerenah......tapi, enjoy habis.Paling tua Along Ween -8 years dah yg paling muda Yaya..in between ada 7 org lagi..bayangkanlah.....9 kanak2 rebina..

Posing kt jongkang jongkit. Senyum tu yg mahal tu..

Tok tak bagi pakai baju taim campak.....tu yg, dressing camni ja tuh..

Nana tolong ikat tali kasut  Yaya..cam reti ja..??

Naik 'hinggut2' lak...

Walaupon dah pandai jalan, tapi mesti nk merangkak gak sbb nk lajuu..

Abis kotor suar dia....sbb merangkak d tempat awam..

Berehat pas penat kejar budak2....serupa lepak bawah jambatan ja.

Tak serupa demam campak pon...

Colat lagi

Posted by Natrah at 12:02 AM
Reactions: 
0 comments
Mission nk buat cupcakes tuk birthday Yaya next month...so, beli buku cakes and the results as below. Ok la kan...?tak susah mana pon, cuma kekemasan tu kurang la...maklumla, first taim..risau gak la takut tak jadi, cam first taim buat coklat tu....

Stilll thinking tema for Birthday Yaya next month....mungkin padang bola as Yaya mmg suka bola.Atau mungkin, kenderaan cam motosikal ka, kreta ka...?BTW, thanks in advance to BFF, Hijriah yg sudi sponsor kek tuk Yaya nnt....cayang Hijriah.

Cupcakes ni tuk hantarah sepupu kawin kt Alor Janggus last weekend...

Bunga2 merah tu Along Ween tolong letak...buat yg simple ja dulu..

Colat tuk hantaran jugak..mula2 nk bagi kotak petak tu ja..then,rasa cam sikit sgt lak...so, bagi camni..

Coklat banyak terlebih, so...letak kt donut my hubby nk juai keesokan hari..


Sunday, February 6, 2011

2nd wave:Chicken Pox

Posted by Natrah at 10:03 PM
Reactions: 
0 comments
Baru je nak gembira sbb Yaya dah sihat, tambah pulak nak bercuti panjang sempena CNY....dah kena campak pulak si kecik ni. Nasib baik la campak sekam yg kecik2 tu..itu pon penuh badan....confirm mesti rimas,sbb org cakap campak sekam ni miang...cuti CNY konon2 nak jalan2 g Terengganu,end up dok umah ja la....jaga buah hati aku ni.

On the way nak balik Kedah, baru nak kuaq campak....penuh dahi,cian cayang Mama nih.

Badan pon penuh...mmg rimas. kalo la dia pandai garu, mesti dah melecet.
Aku dok merungut kt Mama, napa la Yaya asyik tak sihat ja nih (konon2 nk menagih simpati mama aku,heheh)....tau dia kata apa..? "kalo nak senang lenang, x payah nk lasak2,x payah nak sakit2..beli la anak patung kt pasar malam, senang jaga"...aku terdiam tak terkata apa..kihkih (padan muka aku..)

Tuesday, February 1, 2011

Demam-gusi bengkak

Posted by Natrah at 4:42 AM
Reactions: 
0 comments
Super Boy aku demam lagiiii,sbb nk tumbun gigi yg ke 5 dan ke 6...gusi bengkak ,cian anak Mama....mesti sakit...sampai demam-demam...temp semalam mencecah 40.2.C...garing sgt..nasib baik tak batuk/flu..semalaman mama tak tido,takut temp naik..jelum ngan ayaq daun meloq pon still garing..risau risau...Mama tak suka la Yaya lately asyik sakit jaa...nk cari supplement la nnt,nk maintain yayanya health...sapa2 ada idea?

End up,harini  Mama cuti lagi...huhuhuh,cuti Mama mmg tuk Yaya ja la..Ya Tuhanku,jauhkanlah anak ku dari apa-apa penyakit dan musibah....

Mama lapik kain batik sbb Yaya jap2 muntah...cian la hero Mama ni.
'Waaaaaaa..Mama Mama Mama' itu ja la yg slalu Yaya sebut taim ni..
 

Virtual Diary dedicated to my handsome boys: Yusuff and Thohir Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez