Monday, June 27, 2011

creta udang galah?

Posted by Natrah at 12:58 AM
Reactions: 
0 comments
Last week, aku belek2 majalah pancing abah aku..pastu tengok gamba udang galah….pastu, leh siap terbayang udang tu dah siap dimasak…terhidang lam pinggan..siap leh rasa kt lam mulut…sedap gila….hahahah,agaknya ni la kut “ngidam”.aku sebelum ni, x penah la pulak ngidam apa2…kekadang tu, ngade2 ja mintak nk makan itu ini…

So aku pon bersuara…”Abah,rasa cam sedap ja tengok udang galah lam gambaq ni….”.Abah aku pon balas balik..”nanti la Abah tanya kt mana juai..”…..aku lam hati dah excited ,tak sabaq tunggu abah aku kotakan janji dia.

So, last weekend…memandangkan Mr hubby nk meniaga..so,aku soh dia tolong antaq aku balik sampai SP,pastu abah mai amik aku kt SP..sbb aku da janji nk p Padang Besaq ngan Aida…sampai ja SP, masa nk naik kreta…Abah  kata “ Dah dapat da udang galah K Teh..beli kt Kuala Muda..tadi pas amik Ween Kumon terus p beli..takut habis..”Waaaa…best2…tak sabaq nk balik masak…

Bayangkan abah dr Alor Setar..p beli udang kt Kuala Muda (SP)..balik umah simpan udang dulu..sbb takut mati…siap beli motor oksigen yg bateri ,nak bagi udang hidup….pastu, mai balik SP amik kami 2 beranak…huih, tersentuh hati…itu la kasih sayang mak bapak kt anak-anak…tak sama ngan kasih sayang husband kt wife…ops, bukan aku kata laki aku tak sayang aku..tapi, mmg tak sama kasih mak bapak kt anak ngan kasih sayang laki bini ni…contoh paling senang…kasih aku (sbgai mak) kt Yaya (anak)…mmg tak penah berbelah bagi, dunia dan akhirat…tapi, at the same time aku jugak sayang kt laki aku…tapi, sayang aku kt husband bole ka jamin sampai ke akhirat??esok lusa bole ka jamin aku akan hidup bahagia selamanya ngan dia….??tak sapa tahu apa yg tersurat dimasa hadapan..Cuma, aku akan terus berdoa agak rumah tangga kami kekal abadi dunia akhirat….sesungguhnya ikatan husband ngan wife cuma atas satu lafaz saja…dengan satu lafaz jugak akan terurai segalanya…tapi kasih ibu kepada anaknya….kekal selamanya..

Buat abah ngan mama….keduanya sumber inspirasi aku untuk terus hidup lam dunia ini..sayang sangat kt mama dan abah…Mr Hubby….adalah rakan kongsi untuk mempertahankan mahligai bahagia demi anak2 yg lahir dr kasih sayang kita berdua…Yaya and baby lam perot, mama sentiasa doakan terbaik tuk kalian….dunia dan akhirat..

Wednesday, June 8, 2011

Posted by Natrah at 10:30 PM
Reactions: 
2 comments
Dah lama tak update cerita pasai anak aku..ni aku listkan perkembangan anak aku yg dah menjangkau setahun 2 bulan (kecik g..tapi aku rasa cam dah besaq)

 - Yaya dah ada 10 batang gigi
 - Berat latest adalah 12 kg...jenuh la Mama dukung.
 - Rambut pon dah lebat..halus dan lurus.
 - Dan pandai cakap...construct sentence lom lagi la, just a words such as 'nanak' - tanak, 'nak agi' - nak lagi, 'tatuh'  - jatuh, 'fish'..'ball'..'jom'...'shoes'..'air'...'mama' dan 'abah'....yg lain tu, bahasa dia la aku pon tak fahamm..
 - pantang kalo aku mandi,mesti nak join.
 - makan apa saja, apa aku makan slalu aku bagi ja..cuma avoid fast food and junk. Abah dia kan tukang masahh.heheheh..
 - sangat melekat ngan aku, ibarat ketumbuhan di pinggang....salah satu faktor aku kena tahan wad 4 hari..huhuhuh
 - masih lagi obses ngan motsikal..broomm2..
 - tak pandai tengok TV lagi.
 - suka main bola..
 - kuat minum susu,setin mamil Gold seminggu...kopak Mama.
 - pakai telekung bila semayang..huhuhuhu,tiru Mama dia.
 - tido atas katil lasak bukan main....


Mula2 buang sumua barang lam laci..pastu panjatttt....

yea......best2 dapat masuk lam laci..

Gumbira tak terkata....

Best dapat main kt dapur (kawasan larangan tuk Yaya).. 

Jahanam kitchen kabinet Mama anak oii...

Wa...dapat potong sayur la...dah tinggi..

Aku sekarang..

Posted by Natrah at 6:58 PM
Reactions: 
2 comments
Dah 4 bulan lebih pregnant…keaadaan aku makin baik dari hari ke hari. Harini dah bole makan sampai habis nasi lemak hubby masak..syukur sangat..muntah pon pagi ja….lega la sangat. tapi,mai penyakit len pulak…aku perasan aku ni sangat senang nk marah2 ngan my hubby…aku mudah nak merajuk dan kecik hati ngan my hubby. kadang2 marah sampai cam kena histeria…pastu,bila dah tenang2 sikit..rasa cam tak berbaloi pon aku marah2 camtu tuk kesalahan yg kecik…anyway, aku dah sound my dear hubby awai2, terima ja la aku seadaanya taim aku mengandung ni..aku mmg banyak ragam sikit….aku pon kena la try to calm down bila perasaan marah2 tu singgah..haiiii…macam2…


Lagi satu yg aku perasan, Yaya amatlah manja ngan aku…merap melampau2. sampai aku nak masuk toilet, semayang pon dia nangis guling2…tak bole berenggang seminit (kecuali p umah babysitter)..dalam umah kalo mood dia OK, dok atas riba aku..kalo mood tak baik, mau aku kena dukung dia lam umah…berat Yaya pon dah mancecah 12 kg…memang tak laratla aku…kat abah dia langsung tak peduli…kalo aku jadi my hubby mesti kecik hati anak tak mau..huhuhuh….last weekend,g KL sangat la memenatkan gara2 Yaya yg "bak ketumbuhan" kt pinggang aku..ni nk g Sabah next month, tatau la macamana…harap2 dia berubah ke perangai len pulak..(jangan lagi terok dah la…) Agaknya dia dah perasan kehadiran adik dia lam perut aku…..tu yg dia sangat attract attention aku…jeles kot??
 

Virtual Diary dedicated to my handsome boys: Yusuff and Thohir Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez