Wednesday, February 23, 2011

Jeti Telok Bahang

Posted by Natrah at 7:50 PM
Reactions: 
Weekend yg paling best....pegi hiking kt Taman Negara Teluk Bahang.Teruja ngan kawan-kawan yg balik bercerita pasai keindahan Taman Negara, so tercapai jugak hasrat menjejakkan kaki ke sana. Paling best sebab dapat spend masa ngan family..Mula2 nk hiking ngan kawan2, tapi hubby tak approved, takut sangat bini dia yg sihat terlebih ni jatuh ka...hujan ka nanti..tak larat ka..ataupon, alasan ja sbb dia tanak jaga Yaya..

Kunci jam 530 pagi..mandi, siap2 barang...pas azan ja, solat cepat2...lam 630 gerak umah kakak kt Bagan,then...terus g jeti naik feri...semangat gila kan?...Yaya still tidoq atas riba mama dia.Dia sorang ja tak mandi...huhuhu,usyuk..


Pagi2buta dah nek feri. Abah maintain pakai lebai g....sampai ja terus tukaq pakai topi fishing.Ween paling excited, ngan Mama dia yg 50-50 nak naik bot ke hiking nnt.

Amet,tikah ngan Ween menikmati keindahan laut dari atas feri (padahal dah seribu kali nek feri,hahah)...Yaya kesejukan, Mak long tolong peluk.

kakak dan adik aku tersayang...masing2 muka tak sama kan..yg pasti, aku la paling gomok,hahhaha.. yaya sangat hepi sbb bangun ja dah atas feri..yeeee,jalan2..

Dah sampai jeti,kita minum dulu..

Posing depan bot nak ke Kerachut Beach. Package RM200 termasuk mandi2 di Monkey Beach dan tengok batu bentuk buaya,penyu..rabbit.Mak Long ngan Abah belanja.kalo Mama p hiking,balik pon hiking, jimatt..hahhaha.

Nasib baik Ween tolong cover part of my body,kalo dah sama saiz ja laki bini,hahahahah....

Mama,abah ngan Yaya nek bot g Karachut Beach..Aku, Amet, Tikah, Ween ngan kakak hiking.

Baru nk stat hiking..masing2 excited+bertenaga lagi..


Aku ngan Tikah....cian buaian tu, muatan terlebih sudah
Sampai sini dulu, nanti aku upload gambaq tengah hiking dan gambar kt beach pulak..Yaya siap bawa bot lagi...so, tungguuu....

Boh satu ja dulu, perangat... at the middle of hiking,naik canopy walk....cian Amet, dia gayat..


2 comments:

ain on February 24, 2011 at 11:13 PM said...

nat, bestnya view n nek boat/feri..

ain kalo pi hiking la ni, mesti semput...

hehehe..

Natrah on March 7, 2011 at 10:02 PM said...

ala..hiking pelan2..relek2,mesti tak penat ain..tapi, nat mengah la ain, maklumla...berat terlebih sudah.heheh

 

Virtual Diary dedicated to my handsome boys: Yusuff and Thohir Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez