Tuesday, October 4, 2011

36 weeks..anytime dah ni

Posted by Natrah at 6:59 PM
Reactions: 
Kejap ja rasa masa bergerak..tup2 da 36 weeks....taim ni agak payah nak tido..ngiring kanan tak kena, ngiring kiri tak kena....lentang lagi lahh.....haiii la, payah no nak lelap...mata dah jadi panda...yg bestnya, pas solat subuh mesti taim paling best nk terlelep....padahal, taim tu la paling kalut...nk masak lauk Yaya,nk siap nk p keja...nk kemas uma apa yg patut....nak pulak kalo si kecik tu bangun awal...hai,dugaan sungguh...tapi, I really enjoy the moments during pregnnancy..

Sekarang still drive sendiri p tempat kerja, kluar lunch ngan bff.....nk kena mkn puas2 sbb pasni berazam nak kasi slim balik cam anak dara balik...tengah semangat nih. 2 hari sudah, ajak K Lina p beli barang nak berpantang..minyak panas, jamu, param..dan sebagainya....mmg admire kt K Lina ni, sbb umur da dekat 40,tapi body maintain cam anak dara..so, korek2 rahsia dia. Dia kata taim pantang ni la paling kritikal, kalo nk kurus senang taim ni la...tuk kesihatan long term jugak. Dia kata kena tangas, sbb tangas tu sangat bagus bagi wap herba masuk lam badan,pastu badan akan berpeluh2....pastu, kena konsistent makan jamu sbb badan kena sentiasa panas..lagiiiii, param dan bengkuk yang akan kempiskan perut...macam2 ilmu yg dia shara dan terus jadi semangat nak pantang elok2...nak kena jaga badan pasni, anak dah dua, kena sentiasa sihat dan ceria..kalo tak sapa nak jaga hero2 I tu....

Persiapan baby baru...beli sikit2 ja, yg lain pakai barang abang dia...cuma,pending kat blanket with hook ja tak beli g...cari yg abang dia tak jumpa....tapi,apa pon lom packing g...belonggok kat bilik belakang..emmm, tak sabar nak tatap muka anak baru....meriah hidup pasni.

Makin nak bersalin, hati makin tenang...walaupon dugaan menimpa2....terbaru, taim parking kat opis, keta mana ntah langgar bumper belakang...senget da...dah la baru cat...sedih2...Tuhanku, permudahkanlah perjalanan hidup hambamu yang lemah ni, tabahkanlah hati, kuatkanlah semangat demi anak2ku...

0 comments:

 

Virtual Diary dedicated to my handsome boys: Yusuff and Thohir Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez