Thursday, November 3, 2011

Adik selamatkan mama dan abang..syukur.

Posted by Natrah at 10:17 PM
Reactions: 

Sehari pas aku bersalin, adik aku naik umah aku tengok abis penuh ngan air...rupanya syiling lam bilik aku betoi2 atas katil aku jatuh...air ujan masuk mencurah2 dr atas syiling..Tergamam aku sat,sbb tikah kata ujan ngan rebut malam tu mmg kuat.bayangkanlah kalo aku lom bersalin, aku yg sarat ni ngan yaya tengah tido atas katil malam tu....nasib baik la adik nak cepat2 kluar...ada hikmahnya.
Malam pas adik aku creta...aku da tak bole tdo..pikir2 incident tu.abis kain baju tikar.even dalam drawer pon takung air..tilam sampai nak angkat pon tak larat – penuh ngan air.pastu aircond pon pecah..Nasib baik gak kakak aku bawak balik alor setar..maunya bersalin di Penang..kemungkinan abah ngan mama akan tido disitu. Tuhan masih sayangkan mama,adik dan abang.syukur...
Pas incident tu, family decide pasni aku kena move ke umah lain.takut incident berulang sbb jadi kat Master bedroom..betoi2 atas katil lak tu..terpaksalah aku bagi notis kt penyewa umah aku,sbb aku nak kena pindah masuk umah tingkat bawah..huhuhuhu..pindah mmg benda paling takbest2..penat,dah la ada anak2 kecik ni..budget habis pantang,bulan 12 aku akan start packing barang pindah....aduhaiii, walaupon pindah dr tingkat 19 ke tingkat 18 ja..tetap kepala ni serabut..memikirkan banyak gak barang g rosak...perabot pon kembang abis rendam lam air...Developer lak bila complaint, cam endah tak entah..jadi kt umah korang baru tau..
Lam pantang ni..macam2 aku pikir..masalah rumahtangga,anak2  yg memerlukan perhatian..umah aku yg sampai keharini terbiar camtu ja, kalo ujan air still bole masuk umah...kakak aku da tak larat p office developer,alasan.".bila ujan da xdak,baru kami bole naik fixed".bole ka camtu..?Kalo la aku belum bersalin, tak mana aku nk stay ngan barang2 semua da basah/rosak..kalo plaster syiling yg berat tu timpa aku yg tgh sarat ka anak aku ka baru depa nak cepat2 repair kot..geram sgt ngan developer yg selfish ni..
Tuhan masih lagi menduga aku.pas satu,satu....aku pasrah, sbb yakin Tuhan duga sbb Dia sayangkan aku...Dia tau aku mampu laluinya....aku kena kuat..tabah.....kalo tak,nnt aku meroyan lam pantang..hahhahaha...mintak simpang...

P/s ; nk upload gamba..da beberapa kali trial pn failed...line tak power.nnt aku try len.

0 comments:

 

Virtual Diary dedicated to my handsome boys: Yusuff and Thohir Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez