Sunday, April 28, 2013

setaun lebey kemudian.....

Posted by Nat at 12:43 AM
Reactions: 
First entry in 2013...back to blogging :-)
Dah setaun lebih tak masuk blog...hahahha...ralat pulak nk start balik..tapi, sayangg sgt kt blog ni....since start to blog banyak benda dah berlaku lam hidup aku. Even dalam masa setaun aku tak blog ni pon...mcm2 dah terjadi...a few nk share ngan uouls...yg best2/penting ja la kan...yg sedih2 tak mo la...potong mood ja..heheh..

-> status - Im a single mother since Thohir 8 bulan lam tummy aku. Never ask why...aku redha dah bahagia ngan kehidupan aku sekarang..penganti....??not at the moments....ketiak kanan Yaya tido..ketiak kiri aku Toto tido.so no space at the moment...heheheh..But..aku tak tolak jika jodoh aku dah sampai..tiba-tiba hati aku terbuka kan...   ;-D

-> career - still housewife...bersilat ngan anak2 aku tiap2 hari. bahagia sgt dberi peluang jaga anak2 sendiri tak tau sampai bila..salah satu impian aku yang termakbul...tapi, I have to start searching for job..dunia sekarang apa2 sikit duit..huhuhuh...taun depan Yaya dah 4 taun,dah bole sekolah....so, mama kena cari duit...syukur...setakat ini,rezeki anak2 aku masih belom putus walaupon aku tak kerja....aku selesa dok Alor Setar..so harap2 rezeki anak2 aku ada la kt Alor Setar ni....aminnn...

-> famili - abah ku kawin lagi...hahhaha.puas gak la cari calon yg sesuai.Akhirnya....bertemu jugak..syukur. kami panggil dia mak..dan tiba2 famili kami jadi besaq ngan kedatangan 4 org adik2...tapi yg stay ngan kitaorg yg bongsu ya, darjah 5...comey sgt. so far..semuanya baik2 aja.....;-D

Abah dan mak baru....semoga berkekalan ke akhir hayat.


-> anak2 - Yaya dah 3 taun lebih...adik setaun lebih...Abang sgt bijak bercakap dan menghafal...aku rasa dia ni terang hati la...heheheh (puji anak sendiri nooo)...Adik lak lambat bercakap tapi sgt aktif..kuat memanjat ...dan banyak projek dia yg mencabar kesabaran aku. tapi...dua2 adalah close friend...abg akan cari adik kalo tak nampak...dan adik akan tanyakan abang kalo dia tak jumpa....anak2 aku baru ja kuaq spital psl pnemonia last 2 weeks...4 hr gak la admitted. :-(

Masa kt Spital...langsung tak mcm org sakit..lasak bukan main..dah la Mama jaga sorang siang2..malam baro Chaq temankan.

Aku snap gambaq ni kol 2 pagi tadi..psl gamba ni la tiba2 rasa nk blogging balik..rasa nk share the happiness tgk abg peluk adik time tido....hehe...

-> Aku - masih lagi berusaha kuruskan badan..hahahahah...terasa kurus sikit sekarang memandangkan tak cukup tido,jaga anak2 tak sihat dr awal bulan.....sekarang focus nk cari keja area sini...sapa2 tau ada vacancy yg best2 kt Aloq Staq ni bagitau no....

-> Ween - masih dbawah jagaan aku..aku mmg anggap dia mcm anak aku dah..makin tembam mcm Mak Teh dia.....Tahun ni UPSR..aku jugaklah merangkap tutor dia....mula dulu nk cari gak la home tutor..tapi tak jumpa area Aloq Staq...last2 mama dia bagi aku tanggungjawab tu kt aku...budak cerdik..takde la payah sgt pon nk monitor dia. tahun lepas..SPRA (Sijil Pendidikan Rendah Agama) dia score straight A's... 8subjek..cuti sekolah qeja jalan ja budak ni...cuti taun lepas pusing Europe 20 hari...cuti baru2 ni p Phuket...next cuti nk p umrah (doakan mak Teh ya..)...cuti ujung taun ni nk round US lak.....proud f u my dear :-D

Empat budak comel yg memeriahkan hidup aku la ni....haaaa...yg sebelah Ween tu la adik aku yg baru...comey kann..?

-> Kakak - Dia la banker aku selama aku tak kerja ni...baju anak2 aku pon dia la yg sponsor.Bila balik sini, dia la yg amik berat psl budak2 ni..bawa jalan2..makan2..aku tau dia sgt sayang kt aku ;-D  dan aku pon sayangggggg sgt kat kakak aku ni.

-> Kawan - In touch ngan Aida dan Hijriah sekarang ni...yg lain2 tgk update lam FB ja la.. ;-D


Ok la...nnt cerita len.Semangat dah nk update yg len2 pulak...tunggu ya......



-

1 comments:

Nur H on April 29, 2013 at 12:57 AM said...

miss u so much, Nat

 

Virtual Diary dedicated to my handsome boys: Yusuff and Thohir Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez