Tuesday, March 13, 2012

BFF

Posted by Natrah at 8:51 PM
Reactions: 
Hidup aku dari dulu  memang tak ramai kawan....selalunya aku mesti ada kroni aku sendiri...kiran cam BFF la...aku lak jenis tak pandai nak call kawan saja2 nak tanya khabar bila berjauhan, melainkan ada urusan tertentu baru la tepon..hehhehe..

Cam sekarang BFF kat opis adalah Aida, Hijrian dan Watie..pegi lunch semestinya bersama, bercerita pasal anak2..mak mertua....kalo ada masalah masing2 memberi pendapat dan cuba untuk hiburkan kawan bila salah sorang ada masalah...dan yang tak habis2 buat drama adalah aku, episod panjang sungguh..dari mengandung sampai la anak dah nak masuk 5 bulan....tapi, depa ni tak jemu2 bagi kata2 semangat...

Kami memang rapat, sampaikan bila mama meninggal pon Aida bole tergerak hati nak kol tanya khabar pagi2 buta....agaknya ada instinct kot....dan dorang sanggup drive dekat 2 jam jugak la dr Kulim ke Alor Setar untuk memberi support dan menziarah ketika Mama pulah ke rahmatullah....really appreaciate the friendship..Harap2 we still connected to each others walaupon lagi dua hari ja aku nak keja....:-).

Thks jugak to K Noni, K Yana ngan Wani yang datang menziarah.....sayang korang!!

Masa kat ITM, BFF aku adalah Julie, Ju,Yong, K farah....but, on off la contact thru FB....masing2 sibuk ngan hidup masing2..cuma ngan Julie ja yang sesekali bertelifon, sbb kami mmg sangat rapat, sekelas dan sebilik since dari Diploma hingga ke Degree...

Masa di Syed Putra....BFF agak ramai jugak sbb semua stay kt asrama. Paling rapat ngan Fienah, Ayu,JJ,Geni.. dan geng sedorm MU (Ain, Lis,Mimi, Faris, Ninie)...Yang bestnya, bila aku blog pasai 'something bad happened in 2011',depa bole predict apa yang berlaku walaupon aku tak state pon apa yang berlaku..hebat sungguh..mungkin hati masih dekat, walaupon jauh beribu batu...hahhaha..

Kat Convent lak, BF aku adalah Fiza, Liza dan Mayud....tapi, yang paling close adalah Fiza.....sampai sekarang still contact...tanya khabar ja la..dia pon dah anak 3, semua hero...

Tatau la pasni berkawan lagi tak aku ngan orang luar melainkan kalo aku keja tempat lain pulak..most of the time, kalo aku kat umah Alor Setar..dunia aku adalah abah,ween,anak2, Chaq.....dan sedara mara aku ja..Depa2 ni pon dah buat hidup aku sangat meriah dan tak cukup 24 jam sehari...

Sapalah aku tanpa kawan-kawan yang sentiasa menggembirakan aku dikala berduka....menjadi tempat aku meluahkan apa tersirat didalam hati..menjadi tempat rujukan bila aku blur....TQ kawan2 semua...aku sentiasa doakan yang terbaik tuk kawan2 aku selepas semayang..itu ja la termampu tuk aku buat tanda aku sangat appreaciate persahabatan kita..aminnn...

2 comments:

n.a.j on March 14, 2012 at 12:04 AM said...

nat, kita musytarian selamanya!!
ain ingat lagik bila ain first mai MU4 n terkial nak wat homework lukisan kejut, nat adalah org yg menolong ain berlampukan lampu koridor utk siapakn lukisan ain itu..bersama, kita melalui zaman mu4 n mu5 bersama leez, mimi, nini, faris,yg asyik dgn dorm sentisa (sampai ketingglan n taktau apa yg jadik kat luaq sana)...

ain appreciate this friendship...

be brave my friend!!

awien80 on March 15, 2012 at 11:36 PM said...

we will always be with u nat.. saaaayang kat hang!!

Allah menguji insan2 yang terpilih dan Dia menguji sebab Dia nak kita mengingati-Nya.

Be strong ya'

 

Virtual Diary dedicated to my handsome boys: Yusuff and Thohir Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez