Monday, June 27, 2011

creta udang galah?

Posted by Natrah at 12:58 AM
Reactions: 
Last week, aku belek2 majalah pancing abah aku..pastu tengok gamba udang galah….pastu, leh siap terbayang udang tu dah siap dimasak…terhidang lam pinggan..siap leh rasa kt lam mulut…sedap gila….hahahah,agaknya ni la kut “ngidam”.aku sebelum ni, x penah la pulak ngidam apa2…kekadang tu, ngade2 ja mintak nk makan itu ini…

So aku pon bersuara…”Abah,rasa cam sedap ja tengok udang galah lam gambaq ni….”.Abah aku pon balas balik..”nanti la Abah tanya kt mana juai..”…..aku lam hati dah excited ,tak sabaq tunggu abah aku kotakan janji dia.

So, last weekend…memandangkan Mr hubby nk meniaga..so,aku soh dia tolong antaq aku balik sampai SP,pastu abah mai amik aku kt SP..sbb aku da janji nk p Padang Besaq ngan Aida…sampai ja SP, masa nk naik kreta…Abah  kata “ Dah dapat da udang galah K Teh..beli kt Kuala Muda..tadi pas amik Ween Kumon terus p beli..takut habis..”Waaaa…best2…tak sabaq nk balik masak…

Bayangkan abah dr Alor Setar..p beli udang kt Kuala Muda (SP)..balik umah simpan udang dulu..sbb takut mati…siap beli motor oksigen yg bateri ,nak bagi udang hidup….pastu, mai balik SP amik kami 2 beranak…huih, tersentuh hati…itu la kasih sayang mak bapak kt anak-anak…tak sama ngan kasih sayang husband kt wife…ops, bukan aku kata laki aku tak sayang aku..tapi, mmg tak sama kasih mak bapak kt anak ngan kasih sayang laki bini ni…contoh paling senang…kasih aku (sbgai mak) kt Yaya (anak)…mmg tak penah berbelah bagi, dunia dan akhirat…tapi, at the same time aku jugak sayang kt laki aku…tapi, sayang aku kt husband bole ka jamin sampai ke akhirat??esok lusa bole ka jamin aku akan hidup bahagia selamanya ngan dia….??tak sapa tahu apa yg tersurat dimasa hadapan..Cuma, aku akan terus berdoa agak rumah tangga kami kekal abadi dunia akhirat….sesungguhnya ikatan husband ngan wife cuma atas satu lafaz saja…dengan satu lafaz jugak akan terurai segalanya…tapi kasih ibu kepada anaknya….kekal selamanya..

Buat abah ngan mama….keduanya sumber inspirasi aku untuk terus hidup lam dunia ini..sayang sangat kt mama dan abah…Mr Hubby….adalah rakan kongsi untuk mempertahankan mahligai bahagia demi anak2 yg lahir dr kasih sayang kita berdua…Yaya and baby lam perot, mama sentiasa doakan terbaik tuk kalian….dunia dan akhirat..

0 comments:

 

Virtual Diary dedicated to my handsome boys: Yusuff and Thohir Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez