Wednesday, June 8, 2011

Aku sekarang..

Posted by Natrah at 6:58 PM
Reactions: 
Dah 4 bulan lebih pregnant…keaadaan aku makin baik dari hari ke hari. Harini dah bole makan sampai habis nasi lemak hubby masak..syukur sangat..muntah pon pagi ja….lega la sangat. tapi,mai penyakit len pulak…aku perasan aku ni sangat senang nk marah2 ngan my hubby…aku mudah nak merajuk dan kecik hati ngan my hubby. kadang2 marah sampai cam kena histeria…pastu,bila dah tenang2 sikit..rasa cam tak berbaloi pon aku marah2 camtu tuk kesalahan yg kecik…anyway, aku dah sound my dear hubby awai2, terima ja la aku seadaanya taim aku mengandung ni..aku mmg banyak ragam sikit….aku pon kena la try to calm down bila perasaan marah2 tu singgah..haiiii…macam2…


Lagi satu yg aku perasan, Yaya amatlah manja ngan aku…merap melampau2. sampai aku nak masuk toilet, semayang pon dia nangis guling2…tak bole berenggang seminit (kecuali p umah babysitter)..dalam umah kalo mood dia OK, dok atas riba aku..kalo mood tak baik, mau aku kena dukung dia lam umah…berat Yaya pon dah mancecah 12 kg…memang tak laratla aku…kat abah dia langsung tak peduli…kalo aku jadi my hubby mesti kecik hati anak tak mau..huhuhuh….last weekend,g KL sangat la memenatkan gara2 Yaya yg "bak ketumbuhan" kt pinggang aku..ni nk g Sabah next month, tatau la macamana…harap2 dia berubah ke perangai len pulak..(jangan lagi terok dah la…) Agaknya dia dah perasan kehadiran adik dia lam perut aku…..tu yg dia sangat attract attention aku…jeles kot??

2 comments:

JJay on June 8, 2011 at 8:50 PM said...

hahahaha..statement hg yang bak ketumbuhan kat pinggang tu sangat lawak..tingat kat rania masa umur2 tu..masa peknen rania dulu, ayesh pun macam tu..aku ari2 ajar dia konsep adik...tengok burung 2 ekor aku kata abang-adik, kucing 2 ekor pun abang-adik..semua benda aku citer abang adik..so by da time rania nak kuar tu, aku beli basikal cakap, adik hadiahkan sebab adik dah nak sampai..so, lama2 dia paham la..

hg dah 4 bulan ni..boleh la start makan Salindah :) kot2 kurang sket simptom2 peknen tu kan..

take care

Natrah on June 9, 2011 at 9:04 PM said...

nk ajaq konsep adik beradik camnanya...baru setaun 2 bln, huhuhuhu..tak paham bahasa g Jjay oii...ni semua salah abah ngan mama dia tak planning elok2..cian Yaya kurang kasih sayang..

 

Virtual Diary dedicated to my handsome boys: Yusuff and Thohir Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez