Thursday, January 13, 2011

Yaya diarrhea

Posted by Natrah at 1:09 AM
Reactions: 
Minggu ni terasa panjang, sbb Yaya tak sihat..started last Sunday.Planned dr awal nk balik Penang awai sbb xnak missed AJL..last2,tak tengok gak..huhuh...

Yaya diarrhea...vomit more than 10 times in 24 hrs...pampers lak..semalaman ja, 10 keping.....pasaipa teruk sgt? sbb aku nagi dia minum susu dia...suppose perut dia reject luctose...next morning,jumpa doc, then baru la faham.....then,stop susu Mamex gantikan ngan Isomil....the results:better la dr malamnya....

Next day..still vomit,tapi 4 times ja at night..so, aku rasa better la dr semalam...teruskan bagi air garam+ubat angin...aku assume, esoknya mesti dah sembuh dan aku p qeja cam biasa (padahal kol masuk lambat)...tapi, at 3 aku kol, rupanya lagi worst..dah 7 kali muntah ngan cb...huhuhu..apa lagi, minta kebenaran balik awai, bawa yaya jumpa doc..Doc bagi option tuk admitted or try sendiri bagi ait garam as much as possible.huhuhu,sapa mau tido hospital ngan cuti pon nyawa2 ikan ni..aku aku decided, malamnya bagi sikit2 air garam...and the results....Yaya recover...yeah, syukurr sgt...mata pon dah lebam2, tak tido..kepala pon dah pusing2...

Dsamping ubat dr Klinik..mama aku soh ikat tali kasut kt lehey Yaya (siap pesan yg baru xleh,tau2 jer anak dia nk p beli)..hahha,mula nk gelakla jugak..tapi, pk balik..tak rugi pon....so, amik tali kasut adik aku(check mana paling bersih)...selawat 3 kali ikat kt leher Yaya....cam tak logik kan..but after that,mmg tak muntah dah...mama aku soh mandi air daun betik, pon ikut...pulun dok cari jauh2 daun betik, padahal depan mata tak nampak..huuuhuhu....lagi satu, gambir campoq bedak sejuk..sapu kt perot+bum Yaya....apa Mama petua, semua aku buat,janji Yaya cepat la sembuh...

0 comments:

 

Virtual Diary dedicated to my handsome boys: Yusuff and Thohir Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez