Wednesday, September 22, 2010

Muhammad Yusuff Bin Amiruddin

Posted by Natrah at 6:52 PM
Reactions: 
Baby Yusuff seronok shopping k Gurney...siap ada logo Pepsi kt pipi..
Bole tahan lasak Si Yaya  ni..

Baby Yusuff sembang2 ngan 'kipas' kt Rumah Mak Long


Memperkenalkan buah hati pengarang jantung aku..Muhammad Yusuff..nama ni abah dia bagi, konon2 nk amik huruf “Y” sempena nama abah dia “Yaakob” ngan nama abah aku “Yahya”..so, kitaorg pon pilih la Yusuff, dgn harapan anak aku nanti sehensem , sealim, sebijak nabi Yusuff a.s..aminn..Anak aku ni lahir 17/3/2010..

                                                                   Baby Yusuff ngan Bear..

Creta psl delivery Si Yusuff ni, pas 4 hari overdue..tergerak hat ink p scan baby kt INS Specialist kt Alor Setar..itu pon pas routine check kt Klinik Desa Tandop, Alor Setar..kebetulan hubby pon dah balik Kedah..After scan Doctor kata baby cam dah stress kt dalam,lagipon saiz bb agak besar. So, dia rekemen for immediate operation..At the first place, aku cool je lagi, dalam hati terdetik “alaa…doc swasta mmg la suka nk takut2kan org,nak soh besalin kt spital dia la tu…”.Pastu, balik bgitau mama ngan abah, diaorg dah risau..dia kata besalin ja la kt situ, risau kalo jadi apa2…lagipon kakak aku dulu baby meninggal 2 minggu nak due....So, aku pon siap2 nk masuk ward…kol 2 g jumpa Doc, Doc cakap mmg tak bole nk deliver normal, sbb bukaan 0..kalo induce pon, its takes more than 24 hrs..dia xnak amik risk, sbb placenta baby dah tak firm, baby nampak cam stress sgt..lagipon water level dah kurang..so,kol 5 masuk OT..kol 510 ..Yusuff pon kuar tengok dunia..yg cuaknya, baby tak nangis pon taim kuar..2 min pas nurse godek2 baru nangis…rupanya baby mmg dah stress sgt kt dalam, dah lemas pon….nasib baik la Allah gerakkan hati aku nk p scan baby..baby admitted for 6 days, sbb jangkitan paru2. Cian sgt Yusuff taim tu..3 hari tak minum susu,sebelah tangan masuk glucose, sebelah lagi masuk antibiotic…hari kedua, baby dah merasa naik ambulans p scan kt Putra Medical Center…hari-3, pas operate tu, aku dah bole balik, tinggal la Yusuff kt spital..Abah dia ja melawat dia 3 hari sekali, bawa susu badan..Hari ke-7, baby balik..mama buat kenduri cukur kepala…taim tu happy sangat baby dah balik.dapat jaga dia.

Dr awal pregnant, mmg niat nk besalin kt hospital kerajaan ja..rasanya sakit sama ja besalin kt swasta ka kerajaan ka…the difference mmg kos ja la..tup2, terpaksa besalin kt Swasta gak…kena 5k gak la…tapi, yg penting semuanya selamat…So, kawan2 yg overdue mengandung tu…rajin2 la scan baby kt dalam perot…

0 comments:

 

Virtual Diary dedicated to my handsome boys: Yusuff and Thohir Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez