Friday, September 24, 2010

Yaya dah ada gigi

Posted by Natrah at 12:57 AM
Reactions: 
 Walker ni Pak Lang dia bagi Pak Nagh, pastu pass kt Yaya lak ..tima ceh..save duit mama..canggih lak tu..

                                       Ni pulak..Pak Ngah dia bagi..save lagi duit mama...tq :-D


Baby Yusuff sekarang dah 6 bulan…dah pon pandai merangkak..latest aku perati, dah pon meniti kt kepala katil dan sofa kt umah pengasuh..seronok tengok perkembangan baby aku ni..2 setengan bulan dah meniarap..4 bulan dah nyulur..5 setengah bulan dah merangkak…baby sitter pon dah merungut cakap baby aku aku ni extreme sikit,lasak bole tahann..agaknya ikut sapa ye? Aku ka..? hubby ka?heheh…kadang2 aku rindu taim dia baring2 je, terkebil2…comey sgt..gomol2 dia pon tak marah.senyummm jaa…tapi, sekarang kalu aku cium/sayang lebih sikit, menjerit2…rimas kot…pastu. kalo lam kreta, letih sangatt…semua nk pegang/picit..tak bole ngan tangan ngan kaki pon jadi la..kalo dah tido baru nak stay lam baby seat …balik KL haritu, rebut2 ngan hubby nk drive,tak larat nk pegang dia..in future, kena bawa sapa2 kalo nk travel, senang leh pass2 si Yusuff ni..serius mmg letih..
anak aku ni kt Aloq Staq, ada macam2 nama…stat ngan si Nana anak Abg Mi yg panggil dia "Yaya", melekat sampai sekarang..Tok Chaq dia pulak kadang2 panggil "Boboy"…Tok Wan dia pulak panggil "Mat Usop"..Wan dia siap cipta lagu lagi.."Matt Usop tadak gigi, ada gusiii..tak bole makan kenduri, bole makan rotiii…."hahhaha,dah ada lagu khas Si Mat Usop ni..
Pasal makanan Si Yaya ni pulak, umur 4 bulan aku dah stat bagi biskut Farley+nestum..5 bulan aku dah masak bubur nasi blender kt dia….sekarang ni, dah jadi rutin, bangun pagi, pas solat subuh…rebus nasi kt Yaya.. aku letak beras yg dah diblender halus+brokoli+ayam+carrot+ubi kentang..garam sikittttt ja…patut2 garam tak payah letak kt baby..tapi,aku cian dia mkn bubur tak sedapp..aku pon letak gak la sikit..hehe..gigi pon dah tumbuh sikit…kalo baby gigit b****t, especially taim tak brapa haus tu…uuuiii,bole tahan sakittt…
SI Yusuff ni, dr awal mmg aku bagi susu badan….sebab tu agaknya dia tak lalu minum susu Formula, aku pon terpaksa la menyediakan bekalan secukupnya kt dia…tiap2 hari kena perah 3 botol "Avent" kt opis tuk bekalan dia keesokan hari..Tapi, masuk bulan puasa, bekalan reduce 2 botol sehari, sbb susu dah kurang..mungkin sbb kurang makan+minum…tapi stock susu still cukup, aku perah pas sahur..masuk 2 weeks puasa…kt Opis, dapat lam 5 Auns ja sehari (sebotol)..malam dapat lagi sebotol…mmg tak cukup tuk Md Usop ni…tatau dah nk buat camna, aku try amik "Fenugreek" pills tuk milk booster, tapi cam tak serasi ngan baby..dia jadi ulser kt mulut dia..panas kot…2 3 hari bekalan susu tak cukup..at last, baby nak gak minum susu Formula,agaknya lapar sgt…aku belikan susu "Mamex" Gold..harga pon bole tahan…sekotak 700g dalam 47-48 hinggit…Sekarang ni, aku still perah susu kt Opis,tapi sebotol ja la..malam kalo rajin..dapat la sebotol lagi…save sikit duit beli susu formula, dan baby pon sanagt sihat (actibidi strong)..harap2 dijauhi la segala penyakit dr anak aku..aminnn..

2 comments:

potech on September 28, 2010 at 9:35 PM said...

heyy dah besaq dahhh dia. Ntah bila la dpt pi tngk. Thehehe kelaka la lagu Tok Wan bg kat dia tu

Natrah on September 28, 2010 at 10:12 PM said...

tapi Yaya dah ada gigi...Tok Wan dia kena la bawa p mkn kenduri...hahahah

 

Virtual Diary dedicated to my handsome boys: Yusuff and Thohir Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez