Thursday, September 30, 2010

Yaya Demam :-(

Posted by Natrah at 11:37 PM
Reactions: 
Harini dah hari ke-3 Yaya demam....tiba3 ja hari rabu tu, selesema pastu demam..yg runsingnya dia xmo makan bubur nasi, asyik susu ja....pastu, hidung dia block sbb flu,tak bole nk tido,so,meragam ja la....cian sgt tgk dia, naik walker pon tak bergerak..kalo taim dia sihat.....eeerrr,habis dah satu umah dia kemas...Aku lak semalam mmg tak sihat, dapat MC...dah tu, dapat la bekepit ja siang malam ngan Yaya...harini, antaq baby Sitter..cuti payah sikit sekarang ni..luckily, tadak baby lain kt baby sitter..tak la risau demam dia berjangkit kt baby lain..kalo berjangkit ky baby lain , pastu Yaya dah baik...berjangkit balik kt yaya..pi mai..pi mai...dok demam tak sudah2..dahtu, abah Yaya lak, pagi tadi nk bangun masak nasi lemak, dia kata rasa tak sedap badann...jangan dua2 demam dah la..japg, ngan aku sekali demam (dah rasa sikit2 ni, dah 2 malam tido tak menentu,huhuu)...

Jap g nk balik Kedah, bole la Tok dia tgk2kan..org tua2 ni banyak pengalaman..mesti baik cepat,aminnnnn...Mama aku kata, kalo baby demam, mesti nk bole akai..ntah2 nk jalan...(tak mungkin, baru 6 bulan lebih..) balik keja nnt, harap2 habis la bubur nasi yg aku tapau kt dia...nnt kalo kurus sgt, tak comey la..

Si Yaya ni nk mkn ubat punyala payah....nk kena paksa. Tadi call baby sitter pon dah mengadu benda yg sama..rapat ja mulut dia, sampa kena bedung..itu pon dekat setengah jam baru berjaya bagi makan 3 ubat tu.
Emmm, baby kalo taim tak sihat mmg la merunsingkan...ni mmg dugaan kepada Mama...banyak yg Mama Yaya belajar...Abah pon sama..

Yaya..cepatla sembuh, mama dah letih...malam2 nk tidoo cam biasa..Amin...

0 comments:

 

Virtual Diary dedicated to my handsome boys: Yusuff and Thohir Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez