Wednesday, November 24, 2010

Disaster Week

Posted by Natrah at 10:11 PM
Reactions: 
Minggu ni amat chedih.....firstly, my c's, Tikah abortion....fetus dah 8 weeks,tapi tak develop and no heart beat..so,last Tuesday, she went for DnC..yg paling chedih, her hubby, mama&abah..Kakak was not around...dia g spital ngan M Ndak ja...thks to Mak Ndak&Pak Ndak..kakak yg yg ni pon anak kecik,payah nk teman kt spital...;-(. Amik half day melawat dia ptg tu, nmpak dia cool sikit then before...tapi nmpak ja cool, lam hati dia ja tau....

Secondly, my babysister father passed away. So, xdak org nak jaga Yaya..mama dia kena amik 1.5 days leave...bab cuti ni paling critical, sbb next week nk g Kl, so one day leave (beli fresh flower kt Cameron for wedding reception). Then, 2 days leave for the wedding and sambut org balik Mekah...mmg ngam2 ja. Risau kalo Yaya sakit demam,tapi cuti dah habiss...

On the leave day, panggil org mgurut....sbb badan mmg sakit2. Then bidan tu bgitau batu meroyan tak kecut lagi...Aku pon terkejut as dah 8 bulan lebih dah. Patut la perot cam terlebih sudahhh(padahal mmg byk lemak,heheh). Dia advise soh bertungku, ngan mkn benda2 panas..cam jamu...Aku dulu serasi ngan jamu, tapi after deliver,mkn ja,dan2 jadi ulser..pastu memulas ja perot ni....then, dia buat urut susu, kata bidan,kalo malam ni bengkak susu, maksudnya ada la harapan..kalo x,tipis la harapan nk menyusu balik..yg tak bestnya, malam tu,even the next day, tadak perubahan pon, kosong ja...huhuhuh...

Sekian ja, creta tuk minggu ni,mmg minggu yg tak best......plan nk ganti puasa pon tak jadi.

0 comments:

 

Virtual Diary dedicated to my handsome boys: Yusuff and Thohir Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez