Tuesday, November 9, 2010

Trip to Pangkor

Posted by Natrah at 11:25 PM
Reactions: 
Cuti Deepavali lepas, kita org spend kt Pangkor Island. Its not a well prepared vacation as we decide to join the trip last minutes.Bkn apa, Mr Hubby bagi mcm2 alasan as dia consider our baby still young....pas I pujuk2 barulah dia agree..itu pon one day before the trip...
Yang paling best pasal trip ni, sbb ramai family members yg join....12 adults with 5 kids and 2 baby..meriahkan..? I share bilik ngan my eldest bro ...mmg meriah ngan anak2 dia..

Sebelum naik Feri kt lumut...excited sgt sbb 1st time bawa Yaya for vacation,risau pon ada...Mama bawa Yaya ngan beg Yaya. Beg2 lain abah yg bawa...
Masa nk packing, mmg xtau nk bawa apa..kalo pk2, cam nk bawa semua barang.As the result, jadi banyak beg...ramai yg perli..cam nk stay seminggu...

Beg yg dibawa :
  • Beg baju Yaya
  • Beg baju Mama
  • Beg baju Abah
  • Beg Makanan Yaya
  • Beg Peralatan Yaya(Susu, pampers..etc)
  • Beg Makanan (junk food for picnic)
Cian kt Mr Hubby sbb banyak beg nk kena bawak..mama tolong bawa Yaya ngan beg galas belakang ja. Itu pon backpain. Tapi, yg tak bestnya....banyak yg bawa tak pakai. Cam pampers....pakai 5 keping ja..bawa 20 keping...Baju..?1st day ngan 2nd day... Mama, Abah and Yaya pakai baju yg sama ja..swinmming suit. Malam pon 1st night ngan 2nd night..pakai baju yg sama...so, next time dah pandai nk packing for vacation-island.
Posing ngan my niece sebelum naik aFeri ke Pangkor...yg comel2 3 bradik, anak my eldest bro. Sweetie gal yg  pakai sweater kuning anak kakak I. Yaya biasa la ,melekat ngan Mama dia..

Yaya tengah hairan ngan pasir2 yg melekat kt tangan dia..mula2 letak dia kt pasir..automatic amik pasir masuk mulut (sempat lagi merasa makan pasir). Pakai jumper tido lagi walaupon dah siang sbb angin pantai sejukkk..

Mama pakai swimming suit ala2 maskot DIGI, nasib baik tak kaler kuning....Yaya mata stim nk tido....letih main air laut kot..Yaya tak takut langsung mandi laut,ceria ja memanjang...

Pas mandi laut, sambung mandi swimming pool lak...bukan main seronok Yaya..sebelum ni, dr balkani umah nampak je swimming pool tapi tak penah rasa,,ni first time mandi swimming pool..nnt leh la Mama bawa swim kt pool umah kita lak ye..

Abah konon2 nk tidokan Yaya...tapi lom Yaya pejam, mata Abah dulu pejamm..hahahhaah.Taim ni ujan, dah siap2 nk berangkat balik.

Overall, mmg best percutian kali ni....walaupon dah 3 kali kitaorg buat trip ke Pangkor beramai2 camni..Cuma kali ni, tak dapat snorkeling+fishing sgt sbb air ombak kuat (timing tak betul-musim ujan). Tapi, kali ni kitaorg naik jetski..I bawa my niece..yg kecik,auni dok depan..yg besar sikit,Ween dok belakang....merempit kat laut ala2 naik moto skuter Elegant I je....tapi,nampak je senang..payah gak nk control since ombak besar..rate pon agak mahal - sbb peak session RM70 for 20 min....

0 comments:

 

Virtual Diary dedicated to my handsome boys: Yusuff and Thohir Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez