Tuesday, December 21, 2010

Bromm2..

Posted by Natrah at 6:38 PM
Reactions: 

Perkembangan anak aku sejak menginjak ke 9 bulan adalah...pantang tengok motorsikal...cepat ja mulut dia bunyi "brommmm..bromm.." ayaq liur pon berbuih2 kt mulut. Kira lately mmg obses ngan moto. Ada lak Pak menakan, "Pak Tam" dok bawa dia ronda2 naik motor kt tepi bendang..lagi la dia excited.

Yaya start suka moto taim dia demam kt umah Tok dia last week, so Tok dia bagi moto electrik Along Ween dia tuk main..dah buruk pon moto tu, padanla sbb dah 10 taun lebih umur moto tu..punya la kusyuk main sampai kol 12 lebih tgh malam, still dok vrommm2..Wan dia amik simpan pon dia cari sampai jumpa balik.

Creta psl demam...aku perati mak aku mandian Yaya ngan air daun belimbing buluh..next day ngan air daun betik..dua air daun ni tuk demam campak...next 2 days..mandikan ngan daun pokok jolok cacing, sbb anak aku tak lalu makan..just to share...so far, ok la..parut pon dah makin hilang.Yaya pon semakin activ...dah bole bediri lama2, cuma tak mengorak langkah ja g...take ur time my dear boy,no rush.


Punya la obses ngan moto buruk Along Ween dia..agaknya ni la benda yg paling hebat dia jumpa setakat ni.

Godek sana..godek sini sampai dah patah lampu bulan kt depan tu...dah sepuluh taun,dah ramai yg naik tak penah patah apa2 pon..Yaya naik jap ja dah patah lampu bulat depan tu..lasak la anak Mama ni..

fuh...bangga gila dapat naik moto besaq....
Mama pon lega sbb Yaya tak merangkak rata2, dok ja kelebek benda ni..

Kalo ada rezeki lebih and a good offer, Mama belikan Yaya satu nnt..tapi, kena bole jalan dulu, baru senang..love u dear boy.

2 comments:

Nrfadlh on December 21, 2010 at 8:26 PM said...

mcm dasat je moto tu. mahal tak?

Natrah on December 22, 2010 at 1:08 AM said...

moto buruk tu..dah 10 taun lebih. dulu2 rasanya lam 500 gak la..skrang ni lam 2-3 ratus pon dah ada,mungkin quality tak sama la kot..ingat nk beli kt Yaya gak, kalo jupe yg best/murah bgitau ...

 

Virtual Diary dedicated to my handsome boys: Yusuff and Thohir Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez