Monday, December 20, 2010

Kalut2....

Posted by Natrah at 1:34 AM
Reactions: 
Banyak yg nk diupdate tapi tak sempat...antara yg activiti yg sepatutnya mendapat liputan dr blog aku (ecehh..):
• 9 hb - kepulangan mama, abah, kakak dan chaq…semuanya sihat dan selamat. Flight dr KL sampai kol 815 pagi..Pas amik depa kt dr airport, aku ngan amir terus g pasar beli barang basah tuk masak tghari . Menu haritu :ikan masak pindang, sambal sotong,sayur peria,ikan goring,haruan masak cuka, ulam dan sambal…mmg requested as depa dah muak mkn daging.

• 11hb- Hari yg dnanti, kenduri kawin adik aku…semuanya bejalan lancar. Abah siap complaint pasaipa K teh kata jemputan 1500 org tapi dr kol 11 sampai malam dok ramai g…anggaran lam 2000 org lebih, nasib baik lauk semua just nice (ya ka…?tapi petang masak len sebenaqnya menu gulai ikan temenung, sambal belacan ,ikan goring ngan ulam)…betuah pengantin sbb MB Kedah turut memeriahkan Majlis.

• 12hb – Kenduri belah lelaki di Felda Bukit Tembaga. Rombongan Ppuan sepakat pakai jubah Mekah, all Black….

• 13hb – Aku demam ketaq2… Amir antaq Yaya umah pengasuh..MC 2 hari.

• 14hb – Yaya demam panas- average 40c.

• 15hb – Doctor confirm Yaya kena campak. Parents mai tgk cucu (agaknya tak harap anak depa jaga cucu kot,hehe)…

• 16hb – mai keja sbb cuti mmg xdak. Balik lunch hr tu ingat nk jenguk Yaya, tapi, sangkut kt umah sbb Yaya merap…apa pon xmau mkn as dalam mulut pon ada campak…ptg lam kol 430 mai opis keja sat (itupon bawa Yaya tunggu lam qeta) pastu decided balik kampong.

• 17hb – Panggil ustaz buat ayaq tawaq, mandi daun2, minum ayaq nyiur….dan, Yaya semakin sembuhhh…tapi, still xdak selera mkn/minum. As aku telah downgrade susu dia ke Friso/Dupro…abah aku tak setuju lalu dia pon beli balik setin Mamex gold yg berharga RM114.90..siap beli Nestum ngan biskut Milna lagi..sayang cucu sungguh.

Tu ja la activity minggu lepas, pic xdak as mmg sangat kalut ngan aktiviti2 diatas….

Yaya merasmikan jubah, ngan lebai yg Tok dia beli di Mekah.

Tq Tok for the lovely jubah. Actually, Tok dia beli 2 lebai ngan 2 lagi jubah len.
Kasut pon Tok di beli gak di Mekah.

Unta ni pon Tok dia beli kt Yaya..suka sungguh dia ngan barang2 baru yg dia terima dr Mekah

4 comments:

Nana Miyuki on December 20, 2010 at 9:43 PM said...

wow since when kaknat ada blog,,
hehe..
dh besaq dh yusuf..lama xjmpa kaknat!~

Natrah on December 20, 2010 at 10:42 PM said...

pulun gak la buat blog kt Yaya...kot nnt anak dah besaq bole baca...biaq dia tau betapa sayangnya mama dia kt dia.hahahha...

Nrfadlh on December 21, 2010 at 1:32 AM said...

haha. comelnye pak lebai.

Natrah on December 21, 2010 at 6:15 PM said...

Lebai ketot..haha.

 

Virtual Diary dedicated to my handsome boys: Yusuff and Thohir Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez