Monday, October 11, 2010

Gunung Jerai - 9Oct2010

Posted by Natrah at 2:34 AM
Reactions: 

Last weekend, ingat nk balik hometown - Alor Setar tengahari...but after giving a call..my parent was not at home..so, balik pon takdak maknanya...petang baru dorang balik..dok umah pon bosan, so ajak Mr hubby naik Gunung Jerai,kira OTW dr Penang ke A Setar...Mr hubby setuju tapi ngan syarat I yg drive as dia letih - baru balik niaga...tak kisah la, janji dapat naik G Jerai..Masa drive, my hubby ngan anak tido..so, layan la nyanyi sorang2, rasa cam best sbb dah lama tak g jalan2..asyik merayau shopping Mall ja..

Masa nak exit highway, tersilap kuar..ingatkan G Jerai kt SP..rupanya kt Gurun..hehehhe..lambat la sikit sampai...kalo exit Gurun, kejap ja dah sampai G Jerai...

 Permandangan dr atas..My hubby mmg kagum ngan view sbb dia mmg tak penah tengok dataran sawah yg luas camtu...sebelah tu laut pulak tu..mmg view yg sangat indah..cantik sungguh ciptaan Tuhan..


 Si budak kecik ni la paling happy...agaknya selera ngan suara sejuk kt sana..udara pon nyaman...sengih2 ja siap pakai sleeveless...

 Ni si mamanya posing ngan si anak....heheheh.macam2 gaya si Yaya ni dok atas stroller.

 Ni si abahnya ngan naknya....sama tak muka?heheheh...ni baru pas mama baru pakaikan sweater..

Mama ja pulun sengih...Yaya buat muka sposen je, abahnya tak pandai mengagah Yaya kasi senyumm...:-)

Tak banyak masa dapat spend kt sana, dalam sejam setengah ja..rasa tak puas..dahtu, bateri camera lak kong....next time ingat nk overnight kt sana la...ajak ramai2 naik barbeque..On that day,kitaorg makan kt gerai hotel, sambil tgk view...ubi+keledek+kulat goreng ngan air teh terik+kopi semuanya RM9.50..mmg tak pecaya..murah a dengan layanan ala2 hotel..mmg puas hati..


0 comments:

 

Virtual Diary dedicated to my handsome boys: Yusuff and Thohir Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez