Wednesday, October 13, 2010

Yaya ucukk ashaam..

Posted by Natrah at 10:14 PM
Reactions: 
Alkisah semalam, ajak hubby g try burger McD baru - Black Pepper Chicken McDeluxe kt Jusco....pastu beli kentang lenyek KFC kt Yaya....masing2 pulun makan bahagian masing2..Si Yaya pon cam biasa berselera ja makan...

Pas makan, p shopping bahagian gloceries. Beli sayur, ayam, udang,susu,kopi..etc....Si Yaya stay lam stroller baby Jusco. Kadang2 nampak dia enjoy je...kadang2 nmpak dia bising2 soh angkat...Aku buat tak tau je la, kalo stat angkat mmg dia xnak dok lagi dah lam stroller dia...

Taim Q nk bayar, aku cam bau masam kt yaya....dekatkan hidung kt dia...huh, confirm-poo poo. So, sementara my hubby Q nk bayar..aku nk bawa Yaya tukar pampers. Aku angkat botol susu yg aku letak sebelah paha dia..angkat2, alamakkk..lekit benda kuning2..eeeeee.....aku angkat sikit bontot dia.....waaaaaaa,surprisenya aku!!!!poo poo dia dah sampai ke blakang..dekat2 leher dah..abis seluar baju..termasuk la strooler...aku dah panik..

Aku dah mmg tak bole nk handle sorang2..dia mula dah mula meragam soh dokong..agaknya baru nk rasa rimas+melekit.....aku hold dia, main2 sampai abah dia habis bayar..then, my hubby kata xpa, dia bawa msk toilet lelaki..settlekan.....huh, lega akuu....

Sampai toilet, nasib baik ada toilet khas untuk baby..mama ngan abah pon bole masuk sekali...huh lega..kami pon buat la apa yg patut..mmg mandikan terus la si Yaya ni, masammm....dah la aku bawa pampers ja,lain2 tak bawa...nk naik beli baju pon,sapa nk handle Yaya ngan barang2 satu trolli lagi....so, kami decide pakaikan pampers terus bawa balik ja...pas mandi, lap2 ngan tisu toilet ja...hahhahaahha, cian anak Mama.

Luckily, Yaya naik stroller Jusco..dia mmg plastic 100%..kalo naik Strolley dia...mmg payah la nk cuci, sbb kain..pas mandikan Yaya, abah dia cuci stroller lak...Mama lega sgt sbb abah nak berkecimpung lam urusan poo poo Yaya ni, itu pon tekak Mama dah cam kembang semacam..tatau la apsal haritu,rasa cam n uweek ja...agaknya 1st experience kot, tgk poo poo yg sebegitu bayak dan melekit merata2...eeee...

Si Yaya pakai pampers ja balik..baju xdak,hehehehe...cam buat iklan Mamy Poko lak...baju suar tak pakai...pas kuar toilet terus shot kt kreta..dan balik..nasib baik 5 min ja sampai umah..

Moral of the Story : Kalo nk kuaq dekatttt pon,kejap ja ka.....kena bawa Beg Traveling Yaya....Yaya buat project tak tentu tempat+masa....must be prepare at anytime...

 Strolley Jusco yg penuh ngan poo poo Yaya..Nasib baik la plastik.....kalo tak jenuh kena beli berus ngan sabun, dok pulun berus kt toilet Jusco....heheheh...

Anak Mama yg sangat playful.....setiap saat Mama xnak miss tengok perkenbangan Yaya, macam2 Mama belajar dr Yaya..erti kesabaran,how to make a proper planning..be prepare for the unexpected..and, most important thing, Mama akan sentiasa kesihatan Mama agar Mama dapat jaga Yaya dan Abah all the time...

0 comments:

 

Virtual Diary dedicated to my handsome boys: Yusuff and Thohir Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez